Home » D:News » NASA a ales locul unde va pune roverul care va pleca în misiune pe Lună. Ce trebuie să caute

NASA a ales locul unde va pune roverul care va pleca în misiune pe Lună. Ce trebuie să caute

NASA a ales locul unde va pune roverul care va pleca în misiune pe Lună. Ce trebuie să caute
Credit foto: NASA
Publicat: 23.09.2021

NASA a ales craterul Nobile ca loc unde va pune roverul care are misiunea de a căuta apă îngheţată pe suprafaţa Lunii, după 2023.

Acesta se află în apropierea polului sudic lunar. Misiunea va costa 650 milioane dolari. Craterul Nobile va fi explorat cu ajutorul unui rover numit Volatiles Investigating Polar Exploration Rover sau VIPER, timp de 100 de zile. Roverul îşi va lua energia de la soare şi va putea fora chiar şi până la un metru adâncime pentru a căuta apă îngheţată, potrivit Mediafax.

Bateriile solare complet încărcate îi oferă roverului o autonomie de 50 de ore. Acesta va avea o lungime de aproximativ 1,5 metri, o înălţime de 2,5 metri şi va cântări aproximativ 430 de kg.

Proiectul Artemis vrea să ducă oameni pe Lună din anul 2024

Misiunea face parte din proiectul Artemis care îşi propune să aducă oameni pe Lună începând cu anul 2024. Eventualele depozite de apă îngheţată, care vor fi descoperite de rover, vor reprezenta o resursă pentru următoarele misiuni lunare. NASA îşi doreşte ca Luna să fie punctul de unde vor pleca misiunile cu echipaj uman către Marte.

Gheaţa nu va fi utilizată doar pentru a deveni apă de băut. Moleculele ar putea fi „sparte” prin procedee chimice în atomi de oxigen şi de hidrogen şi oxigenul ar putea fi folosit pentru ca astronauţii să respire.

De asemenea, hidrogenul şi oxigenul ar putea fi folosite şi pentru a dezvolta combustibil pentru revenirea pe Terra şi pentru misiunile către Marte.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase