Home » D:News » Cruzimea din pieţele Indiei. Animale vii, sacrificate fără milă şi fără igienă

Cruzimea din pieţele Indiei. Animale vii, sacrificate fără milă şi fără igienă

Cruzimea din pieţele Indiei. Animale vii, sacrificate fără milă şi fără igienă
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.10.2021

În aprilie 2020, Animal Equality a publicat imagini şocante din pieţele de animale vii din Asia, inclusiv India, documentând pericolele din aşa-numitele „pieţe umede” (wet market). În aceste luni, Animal Equality şi-a continuat activitatea de investigaţie în timpul pandemiei şi a fost şocat să constate că, în ciuda pericolelor pentru sănătatea publică, pieţele continuă să funcţioneze non-stop.

Noua investigaţie a fost efectuată în pieţe din India, în special în Pune, Mumbai, Goa, Calcutta şi Delhi, între iulie 2020 şi iulie 2021.

Aşa-numitele „wet market” sunt locuri în care animalele sunt transportate, vândute şi ucise fără protocoale de siguranţă alimentară, fără a le proteja sănătatea persoanelor implicate.

Imaginile colectate de echipa de anchetă arată cum sunt cărate păsările de curte în călătorii nesfârşite, care durează ore întregi, uneori zile, fără alimente sau apă. Multe mor în timpul călătoriei, în timp ce altele abia supravieţuiesc.

Nu există nicio inspecție oficială de sănătate

Puii vii se cântăresc brutal, agăţându-se cu susul în jos. Multe găini, rate şi capre aliniate pentru sacrificare dezvoltă diverse infecţii şi boli, potrivit Mediafax.

Nu există nicio inspecție oficială de sănătate efectuată pe animale, înainte de sacrificare, iar moartea lor este adesea sângeroasă.

Sunt apucate de gât şi sacrificate, aruncate în coşuri unde rămân abandonate în agonie câteva minute, înainte de a muri. În acel moment, carnea este pregătită pentru cumpărători în condiţii de igienă precare, fără controale sanitare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase