Home » D:News » Un copil din Ucraina, diagnosticat cu poliomielită. Boala a fost eradicată în Europa în 2002

Un copil din Ucraina, diagnosticat cu poliomielită. Boala a fost eradicată în Europa în 2002

Un copil din Ucraina, diagnosticat cu poliomielită. Boala a fost eradicată în Europa în 2002
Un bolnav de poliomielită într-un „plămân de fier” în Palestina, 1940. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 11.10.2021

Ucraina a confirmat un caz de poliomielită, boală eradicată în Europa din 2002. Micuțul a fost spitalizat cu „simptome de paralizie”.

Ministerul Sănătății din această țară a declarat că poliomielita a fost descoperită la un copil de 18 luni din Rivne Oblast, în apropiere de granița cu Belarus.

„Boala este cauzată de un derivat al tulpinii vaccinale a poliovirusului de tip 2 (Sabin 2)”, se arată în declarația ministerului Sănătății.

Părinții au refuzat în mod deliberat vaccinările

„Părinții au refuzat în mod deliberat vaccinările din cauza convingerilor lor religioase”.

Poliomielita a fost eradicată în Europa din 2002. În 2015, Ucraina a confirmat alte cazuri de poliomielită la doi copii – unul în vârstă de 10 luni, celălalt de patru ani – despre care Organizația Mondială a Sănătății a spus că a fost primul focar din Europa din ultimii cinci ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase