Home » D:News » Armata Chinei a efectuat exerciţii în care a simulat operaţiuni de asalt foarte aproape de Taiwan

Armata Chinei a efectuat exerciţii în care a simulat operaţiuni de asalt foarte aproape de Taiwan

Armata Chinei a efectuat exerciţii în care a simulat operaţiuni de asalt foarte aproape de Taiwan
Publicat: 12.10.2021

Administraţia de la Beijing a anunţat că militari chinezi au efectuat exerciţii în care au simulat operaţiuni de asalt într-o provincie situată foarte aproape de Taiwan, în contextul tensiunilor din ultimele săptămâni, informează agenţia Reuters.

Armata chineză a anunţat, într-un articol publicat în propriul jurnal, că în ultimele zile au avut loc exerciţii militare în cursul cărora au fost simulate aterizări pe plajă şi misiuni de asalt în provincia Fujian, situată foarte aproape de Taiwan. „Militarii au exersat misiuni de ocupare a plajelor şi sarcini de luptă”, a transmis armata chineză, informează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Provincia chineză Fujian, foarte apropiată de Taiwan, ar putea fi rampa de lansare a unei eventuale invazii militare chineze asupra Taiwanului. China a trimis sute de avioane militare, la începutul lunii octombrie, în spaţiul aerian al Taiwanului.

Administraţia de la Beijing consideră Taiwanul teritoriu chinez şi a avertizat că ar putea utiliza forţa militară pentru menţinerea suveranităţii.

SUA a denunţat activităţile militare chineze

Administraţia de la Taipei susţine că Taiwanul este independent şi avertizează că îşi va apăra democraţia şi libertăţile. Preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-Wen, a fixat ca prioritate modernizarea forţelor armate, concentrându-se pe sisteme mobile de armament.

Într-un articol publicat recent în revista Foreign Affairs, preşedintele Tsai Ing-Wen a atras atenţia că o eventuală ocupare a Taiwanului de către armata chineză ar genera efecte „catastrofale” asupra păcii în Asia.

Japonia şi Australia au exprimat preocupări privind amplificarea tensiunilor şi au lansat apeluri la dialog între Beijing şi Taipei.

Statele Unite au denunţat activităţile militare chineze şi au transmis că menţin angajamentele de apărare a Taiwanului. SUA are relaţii neoficiale cu Administraţia proindependenţă din Taiwan şi au aprobat recent vânzarea unor sisteme antiaeriene în valoare de 750 de milioane de dolari, spre furia Beijingului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase