Home » D:News » Armata Statelor Unite avertizează: China dezvoltă arme capabile să distrugă sateliții de pe orbită

Armata Statelor Unite avertizează: China dezvoltă arme capabile să distrugă sateliții de pe orbită

Publicat: 13.07.2021

Oficiali ai serviciilor de informații americane avertizează că China dezvoltă tehnologie avansată menită să perturbe sau să distrugă sateliții aflați pe orbita Pământului.

Contraamiralul Michael Studeman a lansat recent această avertizare în timpul unui webinar. Studeman a precizat că China creează arme cu capabilități care variază de la „perturbare până la distrugerea de la sol, din spațiu, toate acestea, sunt în curs de dezvoltare”.

„Se uită la capabilitatea noastră spațială și vor să echivaleze sau să depășească aceste capabilități și să reușească să domine pentru a se asigura că vor putea să-și apere obiectivele dacă se află într-un conflict”, a mai explicat Studeman.

Aceasta este doar cea mai recentă avertizare din partea unui oficial al armatei Statelor Unite ale Americii în privința dezvoltării de arme spațiale de către China pentru a viza sateliți americani.

China va continua să integreze servicii spațiale pentru a eroda avantajul armatei SUA

În aprilie, directorul serviciilor naționale de informații a dat publicității un raport care susținea că stația spațială Tiangong reprezintă o amenințare pentru securitatea Statelor Unite pentru că această stație este concepută pentru „a obține beneficiile militare și economice pe care Washington le-a dobândit de pe urma poziției de lider în spațiu”.

„Armata Republicii Populare Chineze va continua să integreze servicii spațiale, precum recunoașterea și poziționarea sateliților, pentru a eroda avantajul informațional al armatei SUA”, arăta raportul, potrivit Futurism.

Raportul mai preciza planurile Chinei de a dezvolta tehnologie pentru a intercepta, captura sau distruge sateliți americani. „China a implementat deja la sol rachete ASAT menite să distrugă sateliți și lasere ASAT concepute cel mai probabil pentru a orbi sau deteriora senzorii optici de pe sateliți”, a adăugat raportul.

Un arsenal de arme instalate la sol capabile să se lupte cu sateliți

Totuși, armata SUA lucrează deja la dezvoltarea de tehnologii spațiale care să facă față navelor spațiale ale inamicilor. Spre exemplu, o armă cunoscută drept sistemul Meadowlands este concepută pentru a perturba temporar sateliți.

Administrația prezidențială Trump a creat, de asemenea, Forțele Spațiale ale SUA, ramură a forțelor armate, care deja dezvoltă un arsenal de arme instalate la sol capabile să se lupte cu sateliți.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un document al armatei Statelor Unite avertizează că riscul unui război nuclear este tot mai crescut

China construiește o rețea extinsă de silozuri de rachete balistice intercontinentale

Un profesor din China susține că a infirmat teoria relativității: „Einstein ne-a indus în eroare”

Xi Jinping avertizează că „cei care ameninţă China se vor lovi de un zid de oţel”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase