Home » D:News » Motivul pentru care Virgin Galactic amână lansarea serviciului comercial de călătorii spațiale

Motivul pentru care Virgin Galactic amână lansarea serviciului comercial de călătorii spațiale

Motivul pentru care Virgin Galactic amână lansarea serviciului comercial de călătorii spațiale
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 18.10.2021

Compania spațială Virgin Galactic Holdings Inc a anunțat că amână serviciul comercial de călătorie în spațiu până în trimestrul al patrulea al anului 2022 și nu va efectua un alt zbor de testare planificat pentru acest an.

Virgin Galactic a precizat că „serviciul comercial este acum așteptat să înceapă în trimestrul IV 2022”.

Federal Aviation Administration (FAA) a interzis pe 2 septembrie companiei Virgin Galactic să mai zboare cu nava SpaceShipTwo până la finalizarea unui raport privind zborul avionului-rachetă care l-a transportat pe miliardarul britanic Richard Branson la marginea spațiului.

Branson a fost unul dintre cei șase angajați ai Virgin Galactic care au participat la zborul din iulie, care s-a înălțat în spațiu la peste 80 de km, relatează Reuters.

Virgin Galactic declarase în septembrie că plănuiește un alt zbor SpaceShipTwo

La 29 septembrie, FAA a închis ancheta privind accidentul de lansare a avionului Virgin Galactic Unity 22 din 11 iulie, care a deviat de la spațiul aerian atribuit în timpul coborârii, și a ridicat ordinul de reținere la sol pe care îl impusese.

Virgin Galactic declarase în septembrie că plănuiește un alt zbor SpaceShipTwo, în așteptarea verificărilor tehnice și a condițiilor meteorologice. Luna trecută, compania a declarat că cel mai devreme se așteaptă „să deschidă fereastra de zbor la jumătatea lunii octombrie”.

Dar Virgin Galactic a declarat acum că va începe mai întâi programul de îmbunătățire planificat și va efectua zborul de testare după ce aceste lucrări vor fi finalizate și înainte de lansarea serviciului comercial.

Programul este conceput pentru a îmbunătăți performanța vehiculului și capacitatea de zbor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase