Home » D:News » Blue Origin și Boeing dezvăluie planuri pentru un „parc de afaceri” în spațiu

Blue Origin și Boeing dezvăluie planuri pentru un „parc de afaceri” în spațiu

Blue Origin și Boeing dezvăluie planuri pentru un „parc de afaceri” în spațiu
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 28.10.2021

Compania Blue Origin, deținută de miliardarul Jeff Bezos, a dezvăluit planurile de dezvoltare a unei stații spațiale comerciale numită „Orbital Reef”, împreună cu Boeing, urmând să lanseze nava spațială în a doua jumătate a acestui deceniu.

Proiectul va fi dezvoltat în parteneriat cu Sierra Space, divizia de zboruri spațiale a contractorului din domeniul apărării Sierra Nevada Corp, și va fi susținută de Redwire Space, Genesis Engineering Solutions și Arizona State University, anunță Reuters.

Orbital Reef va fi operat ca un „parc de afaceri cu utilizare mixtă” și intenționează să furnizeze infrastructura necesară pentru a extinde activitatea economică și a deschide noi piețe în spațiu, au declarat Blue Origin și Sierra Space.

„Cu toții au un loc pe Orbital Reef”

„Agențiile spațiale experimentate, consorțiile de înaltă tehnologie, națiunile suverane fără programe spațiale, companiile media și de turism, antreprenorii finanțați și inventatorii sponsorizați, precum și investitorii cu vederi de viitor, cu toții au un loc pe Orbital Reef”, au precizat companiile într-un comunicat.

Sierra a anunțat în aprilie planurile de a oferi prima stație spațială comercială care zboară liber.

În iulie, Blue Origin a avut un zbor de debut de succes în turismul spațial, cu Bezos și alte trei persoane la bord. La începutul acestei luni, actorul american William Shatner, în vârstă de 90 de ani – căpitanul James Kirk din celebrul „Star Trek” – a devenit cea mai în vârstă persoană aflată în spațiu la bordul unei rachete pilotate de Blue Origin.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase