Home » D:News » VIDEO Zborul Blue Origin al lui William Shatner, un succes. Ce a spus actorul după ce s-a întors pe Pământ?

VIDEO Zborul Blue Origin al lui William Shatner, un succes. Ce a spus actorul după ce s-a întors pe Pământ?

Publicat: 13.10.2021

William Shatner a mai așteptat încă o zi pentru a ajunge la ultima frontieră. Blue Origin a amânat cu o zi cea mai recentă lansare cu vehiculul New Shepard, la bordul căruia s-au aflat Shatner și alți trei oameni. Zborul suborbital a avut loc miercuri, 13 octombrie.

ACTUALIZARE 18:00 Capsula care a transportat echipajul zborului Blue Origin s-a întors în siguranță pe Pământ. Actorul William Shatner a putut fi auzit spunând că experiența „nu s-a asemănat cu nimic din ce mi-au spus”. Astfel, Shatner a devenit cea mai bătrână persoană care a călătorit în spațiu. Shatner și echipajul au petrecut 11 minute deasupra linii Kármán, granița spațiului recunoscută la nivel internațional.

Misiunea, cunoscută drept NS-18, a fost lansată de la centrul Blue Origin din Texas, în apropiere de orașul Van Horn. Vântul din zonă ar fi dus la amânarea cu o zi a lansării, au explicat reprezentanți ai companiei Blue Origin.

Lansarea era programată pentru ora 16:30 (ora României), însă a fost ulterior schimbată. Evenimentul a putut fi urmărit în direct pe Youtube, mai jos, iar difuzarea a început cu 90 de minute înainte de decolare.

A doua lansare cu echipaj la bordul New Shepard

NS-18 a fost a doua lansare cu echipaj la bordul New Shepard și al 18-lea zbor al vehiculului, de aici și denumirea misiunii. Prima misiune cu echipaj a fost lansată la 20 iulie, ducându-l pe Jeff Bezos, fondatorul Blue Origin, fratele acestuia, pilotul veteran Wally Funk și studentul Oliver Daemen în spațiul suborbital.

Cu ocazia acelui zbor, Daemen (în vârstă de 18 ani) și Funk (în vârstă de 82 de ani) au devenit cel mai tânăr și cel mai vârstnic om care să ajungă în spațiu. Însă, de această dată, actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, a detronat-o pe Funk după ce misiunea NS-18 a ajuns la ultima frontieră.

Cine va zbura în spațiu alături de faimosul actor din seria „Star Trek”?

Alături de faimosul actor din seria „Star Trek” au călătorit Audrey Powers, vicepreședintele de operațiuni de zbor al Blue Origin, Chris Boshuizen, cofondator al companiei Planet, dar și Glen de Vries, vicepreședinte pentru științele vieții și sănătate la compania Dassault Systèmes, scrie Space.

Principalul competitor al Blue Origin în industria turismului spațial suborbital, Virgin Galactic, a scos la vânzare bilete la bordul avionului spațial VSS Unity la prețuri de 450.000 de dolari. Totuși, Blue Origin nu a dezvăluit cât costă un bilet la bordul vehiculului New Shepard.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Acuzații dure la adresa lui Jeff Bezos. Foști și actuali angajați: „Blue Origin e un loc de muncă toxic”

NASA a suspendat contractul cu SpaceX pentru modulul lunar, din cauza procesului intentat de Blue Origin

Vânzări masive pentru Blue Origin pentru zboruri în spațiu, după călătoria lui Jeff Bezos

Primul lucru pe care l-a făcut Blue Origin după zborul lui Jeff Bezos în spațiu

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase