Home » D:News » Cea mai nouă vedetă de pe piaţa criptomonedelor s-a dovedit a fi o înşelătorie

Cea mai nouă vedetă de pe piaţa criptomonedelor s-a dovedit a fi o înşelătorie

Cea mai nouă vedetă de pe piaţa criptomonedelor s-a dovedit a fi o înşelătorie
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 03.11.2021

Cea mai nouă vedetă pe piaţa crypto s-a dovedit a fi o „ţeapă”. Escrocii anonimi din spatele proiectului au dispărut cu 2,1 mil. dolari. Criptomoneda bazată pe serialul Squid Game intră în offline după ce a crescut cu 75.000% în mai puţin de o săptămână, ajungând la 2.900 dolari.

O criptomonedă inspirată de serialul Squid Game de pe Netflix a crescut cu 75.000% în mai puţin de o săptămână, însă legăturile activului către website-ul oficial şi social media au căzut recent, ceea ce sugerează că moneda a făcut obiectul unei escrocherii, relatează Business Insider, citat de Ziarul Financiar.

În ultimele zile au apărut tot mai multe rapoarte conform cărora cumpărătorii nu şi-au mai putut vinde monedele şi să îşi încaseze astfel profiturile pe singurul exchange disponibil, serviciul Pancakeswap.

„Este un semn evident că a fost o înşelătorie”

Utilizatorii CoinMarketCap susţin că site-urile şi paginile de social media asociate token-ului SQUID au încetat să mai funcţioneze. Potrivit documentelor proiectului SQUID, activul constituie o criptomonedă de tip play-to-earn inspirată de serialul sud-coreean.

Preţul monedei a explodat săptămâna trecută, de la 0,01 dolari în ziua de marţi, 26 octombrie la 38 de dolari duminică. Ieri, SQUID se apropiase la un moment dat de 2.900 de dolari, prăbuşindu-se ulterior până la aproape zero dolari. La apogeu, SQUID atingea o valoare de piaţă de 2,1 trilioane de dolari.

„Escrocheria şi-a încheiat ciclul, iar preţul a scăzut semnificativ. Faptul că au fost şterse website-uri şi conturi de social media este un semn evident că a fost o înşelătorie”, spune Bobby Ong, cofondator al CoinGecko.

Escrocii anonimi din spatele monedei au obţinut cel puţin 2,1 milioane de dolari înainte să închidă proiectul. De la lansare, criptomoneda a crescut de peste 23 de milioane de ori.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase