Home » D:News » China construiește machete de nave americane în deșert. Imaginile surprinse prin satelit

China construiește machete de nave americane în deșert. Imaginile surprinse prin satelit

China construiește machete de nave americane în deșert. Imaginile surprinse prin satelit
Credit foto: Maxar Technologies/Profimedia
Publicat: 10.11.2021

Armata Chinei a construit machete de portavioane și alte nave de război ale Marinei SUA, aparent pentru a le folosi în timpul exercițiilor și antrenamentelor.

Descoperirea este îngrijorătoare pentru că tensiunile sunt deja crescute între cele două puteri globale, un rezultat al ciocnirilor economice și conflictelor militare.

Acum, imagini surprinse prin satelit de compania Maxar Technologies arată cel puțin o machetă a unui portavion american și două distrugătoare în apropierea unei presupuse ținte dintr-un complex situat în deșertul Taklamakan, potrivit jurnaliștilor de la agenția Reuters.

China își extinde arsenalul nuclear

De asemenea, un sistem feroviar separat, cu o lățime de doar 6 metri, pare să fie folosit pentru a imita deplasarea navelor americane.

Complexul a fost folosit în trecut pentru teste cu rachete balistice. Potrivit Institutului Naval al SUA, machetele fac parte dintr-un poligon organizat de Armata Republicii Populare Chineze.

Mai mult, vestea a ieșit la iveală după ce alte imagini prin satelit au sugerat că țara construiește peste 100 de silozuri identice pentru rachete în deșert, în apropiere de orașul Yumen din nord-vestul Chinei, semn că țara își extinde cu adevărat arsenalul nuclear.

Imposibil de spus cu certitudine de ce au fost construite navele

Relatările recente mai sugerează că China lucrează la o rachetă hipersonică. Oficialii din guvernul american au fost șocați de faptul că racheta ar fi înconjurat Pământul pe orbita joasă înainte să se îndrepte spre ținta sa.

Este imposibil de spus cu certitudine pentru ce au fost construite presupusele ținte, însă nu este o exagerare să concluzionăm că sunt menite pentru scopuri militare.

Având în vedere tensiunile deja crescute între SUA și China, situația este incertă. Să sperăm doar că toate acestea nu vor duce la un al doilea Război Rece, așa cum a sugerat deja un oficial militar american.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Rocile lunare colectate de China sunt mai tinere decât mostrele Apollo și nimeni nu știe de ce

China ar fi construit în secret două sisteme de supercomputere de tip exascale

Motivul pentru care China limitează construcția de clădiri foarte înalte

Armata Statelor Unite avertizează: China dezvoltă arme capabile să distrugă sateliții de pe orbită

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase