Home » D:News » Olanda impune restricții din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Olanda impune restricții din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Olanda impune restricții din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 13.11.2021

Olandezii se confruntă cu o perioadă de restricții de trei săptămâni, în care barurile și restaurantele se vor închide mai devreme, iar evenimentele sportive se vor desfășura fără public.

Radoiul public NOS a anunțat că măsurile, primele din Europa de Vest de la începutul verii, vor intra în vigoare sâmbătă seara, în încercarea de a opri creșterea numărului de cazuri de COVID-19, care a atins joi un record, relatează Reuters.

Oamenii vor fi îndemnați să lucreze de acasă cât mai mult posibil, iar în următoarele săptămâni nu va fi permis accesul publicului la evenimentele sportive, inclusiv la meciurile de fotbal. Școlile, teatrele și cinematografele vor rămâne deschise.

Cabinetul premierului interimar Mark Rutte va lua o decizie finală în timpul unei ședințe de guvern care va avea loc vineri și va anunța noile măsuri în timpul unei conferințe de presă. Nu a fost clar dacă guvernul va adopta o recomandare sensibilă din punct de vedere politic a principalului său grup consultativ privind pandemia, de a limita accesul în locurile publice persoanelor care au fost complet vaccinate sau care au avut COVID-19 după perioada de izolare.

Austria, la câteva zile distanță de restricții pentru milioane de nevaccinați

Noile infecții cu coronavirus în această țară de 17,5 milioane de locuitori au crescut rapid după ce măsurile de distanțare socială au fost abandonate la sfârșitul lunii septembrie și au atins joi un record de aproximativ 16.300 de cazuri în 24 de ore.

Noul val de infecții a pus presiune asupra spitalelor din întreaga țară. Un nou blocaj ar însemna o schimbare drastică de politică pentru guvernul olandez, care până luna trecută credea că o rată relativ ridicată de vaccinare ar însemna că ar putea relaxa în continuare măsurile spre sfârșitul anului.

Joi, Austria a declarat că se află la câteva zile distanță de a impune restricții pentru milioane de persoane nevaccinate.

Aproximativ 85% din populația adultă a Olandei a fost complet vaccinată împotriva COVID-19. Până în prezent, vaccinurile de rapel au fost administrate doar unui mic grup de persoane cu un sistem imunitar slab, iar în decembrie vor fi vaccinate persoanele cu vârsta de 80 de ani și peste.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase