Home » D:News » Coșmarul iernii fără schiat revine. Cine se va putea bucura de sărbători de vis în Alpi?

Coșmarul iernii fără schiat revine. Cine se va putea bucura de sărbători de vis în Alpi?

Coșmarul iernii fără schiat revine. Cine se va putea bucura de sărbători de vis în Alpi?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 20.11.2021

În Alpi revine coșmarul iernii fără schiat. În Italia, toate speranțele se îndreaptă spre certificatul verde, în timp ce la nord de Pasul Brenner doar schiorii vaccinați și vindecați vor putea schia.

Bolzano se află practic în zona galbenă și „pasul către zona portocalie – ceea ce presupune închiderea teleschiurilor – este mic”, a subliniat consilierul pentru sănătate din Bolzano, Thomas Widmann, potrivit Agenției ANSA.

Cel de-al patrulea val, a spus el, vine dinspre nord și cu siguranță nu se va opri în Pasul Brenner: „suntem la un pas de deraiere și pentru că în Tirolul de Sud avem un procent scăzut de persoane vaccinate. Proporția celor imunizați este de fapt cu 10% mai mică decât în restul Italiei. În două săptămâni, numărul de cazuri noi a crescut de 15 ori, iar numărul de spitalizări s-a triplat”.

După cum a adăugat guvernatorul Arno Kompatscher, incidența este mai mare în regiunile nordice, cum ar fi Tirolul de Sud și Friuli, „dar nu numai din motive climatice, ci și din cauza ratei scăzute de imunizare”.

Datele confirmă faptul că al patrulea val vine dinspre nord

Piețele de Crăciun din Tirolul de Sud se află, de asemenea, sub supraveghere specială, iar situația este evaluată zilnic. Având în vedere sezonul de iarnă și numeroasele incidente la schi, Widmann s-a declarat îngrijorat de presiunea deja mare asupra spitalelor din cauza pandemiei și a celor 700 de lucrători din domeniul sănătății care au fost suspendați pentru că nu au fost vaccinați.

În Austria Superioară, incidența săptămânală este de 1.422, iar în Salzburg chiar de 1.519, în timp ce în Italia este sub 100. În Austria Superioară, 59 de pacienți au murit în ultimele patru zile.

„Avem spațiu la terapie intensivă doar pentru că sunt pacienți care mor”, a declarat Jutta Oberweger, purtătoare de cuvânt a autorității sanitare a statului austriac, pentru ziarul Der Standard.

Situația este similară în Salzburg, unde a fost înființat un grup de triaj, format din cinci medici și un avocat. Berlinul recomandă să nu se călătorească în Austria, iar cei care se întorc de acolo trebuie să stea zece zile în carantină. Este greu de imaginat un sezon de iarnă fără germani.

Și în Valle d’Aosta, infecțiile au reînceput să se răspândească, mai ales în rândul tinerilor. Deocamdată, situația este sub control, pragul de ocupare a paturilor de spital și a celor de la terapie intensivă nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase