Home » D:News » Noi probe în misteriosul caz al lui Jimmy Hoffa. Agenții FBI au lansat o nouă investigație

Noi probe în misteriosul caz al lui Jimmy Hoffa. Agenții FBI au lansat o nouă investigație

Publicat: 22.11.2021
Noi probe în misteriosul caz al lui Jimmy Hoffa. Agenții FBI au lansat o nouă investigație
Sursa foto: Profimedia

Agenții FBI au făcut săpături pe un teren din statul american New Jersey după ce o mărturisire făcută pe patul de moarte a reaprins speranța de a rezolva dispariția liderului sindical Jimmy Hoffa, dispărut în urmă cu 50 de ani.

Timp de zeci de ani, Hoffa a fost unul dintre cei mai puternici lideri sindicali din America. Dar în 1975 a dispărut brusc, iar corpul său nu a fost niciodată găsit, scrie BBC.

Anchetatorii au primit recent un pont potrivit căruia un fost muncitor de la o groapă de gunoi din Jersey City a declarat că tatăl său i-a spus că a îngropat cadavrul lui Hoffa.

Dispariția a fost mult timp legată de Mafia americană, cu care Hoffa a avut o relație agitată.

Frank Cappola, muncitor la groapa de gunoi, care a murit în martie 2020, i-a spus unui prieten că tatăl său i-a mărturisit că a primit ordin de la o bandă de bărbați neidentificați să îngroape corpul lui Hoffa într-un butoi de oțel.

Hoffa a fost acuzat frecvent de asociere cu mafia

Agenți cu mandate de percheziție au ajuns la un fost depozit de deșeuri și au efectuat o anchetă pe 25 și 26 octombrie. Un purtător de cuvânt al FBI a declarat pentru ziar că datele sunt în curs de analiză.

Hoffa s-a născut în micul oraș Brazil, Indiana, în februarie 1913, iar în 1957 devenise unul dintre cei mai puternici lideri sindicali din țară, la conducerea International Brotherhood of Teamsters.

De-a lungul perioadei în care a condus sindicatul, Hoffa a fost acuzat frecvent de asociere cu mafia americană și cu grupările de crimă organizată.

Robert Kennedy, în calitate de procuror general sub conducerea fratelui său, președintele John F. Kennedy, a încercat să îl condamne pentru o serie de infracțiuni în timpul mandatului său și a format o unitate specială „Get Hoffa”.

Eforturile lui Kennedy au dat în cele din urmă roade atunci când Jimmy Hoffa a fost condamnat pentru manipularea juriului în 1967, dar a fost ulterior eliberat de președintele Nixon în 1971, ca parte a unui acord care l-a obligat să renunțe la conducerea sindicatului camionagiilor.

Mai multe căutări eșuate ale corpului lui Hoffa

Până în vara anului 1975, Hoffa își pierduse puterea de odinioară, iar prietenia sa cu șeful mafiei din New Jersey, Anthony Provenzano, supranumit „Tony Pro”, se destrămase.

A dispărut la 30 iulie 1975 după ce a călătorit în Michigan pentru a se întâlni cu mafiotul. De atunci, povestea sa – relatată în filmul „The Irishman” din 2019 – i-a fascinat pe anchetatori.

De-a lungul anilor au existat mai multe căutări eșuate ale corpului lui Hoffa. În Michigan, unde Hoffa a fost văzut ultima dată, anchetatorii au căutat în mai multe locuri, de la o fermă până sub o piscină.

Iar în New Jersey, o legendă urbană a susținut mult timp că rămășițele lui Hoffa au fost îngropate sub vechiul stadion de fotbal New York Giants.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase