Home » D:News » Noua variantă COVID-19 din Africa de Sud, descoperită în Europa

Noua variantă COVID-19 din Africa de Sud, descoperită în Europa

Noua variantă COVID-19 din Africa de Sud, descoperită în Europa
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.11.2021

Noua variantă a virusului SRAS CoV-2 a fost descoperită la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunțat autoritățile belgiene. Varianta virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi chiar mai contagioasă decât varianta Delta.

Ministrul Sănătății din Belgia, Frank Vandenbroucke, a anunțat că a fost depistată o persoană infectată cu noua variantă. Este primul caz din Uniunea Europeană descoperit la o persoană din Belgia.

Aceasta a fost testată pozitiv pe 22 noiembrie, după ce s-a întors din străinătate, potrivit Mediafax.

Ca urmare, Belgia și alte țări din Europa au decis să impună noi restricții asupra călătoriilor din Africa de Sud și din alte țări africane.

Măsuri stricte pentru a nu permite variantei din sudul Africii să se răspândească

Și conducerea UE se gândește să ia măsuri stricte pentru a nu permite variantei din sudul Africii să se răspândească în Europa.

Vineri, pasagerii din două avioane care au zburat din Africa de Sud la Amsterdam, în Olanda, sunt blocați pe aeroport. Pasagerii, care nu au știut despre restricțiile privind călătoriile din Africa de Sud sunt testați cu un test PCR.

În așteptarea rezultatului, pasagerii trebuie să rămână în avion. Ultimii pasageri ar trebui să primească rezultatele la ora 20.30. În conformitate cu politica Ministerului Sănătății din Olanda, pasagerii trebuie să fie plasați în carantină timp de zece zile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase