Home » D:News » Mai mulți producători își testează deja vaccinurile COVID-19 împotriva variantei Omicron

Mai mulți producători își testează deja vaccinurile COVID-19 împotriva variantei Omicron

Mai mulți producători își testează deja vaccinurile COVID-19 împotriva variantei Omicron
Foto: Pexels
Publicat: 30.11.2021

Moderna a spus că ar putea lansa un vaccin actualizat COVID-19 împotriva variantei Omicron, până la începutul anului 2022.

„Ar trebui să știm despre capacitatea vaccinului actual de a oferi protecție în următoarele două săptămâni”, a declarat directorul medical Paul Burton, citat de Science Alert.

„Dacă trebuie să facem un vaccin nou-nouț, cred că va fi începutul lui 2022 înainte ca acesta să fie într-adevăr disponibil în cantități mari”, a continuat Burton.

Vestea unui vaccin actualizat vine în timp ce oamenii de știință și oficialii din domeniul sănătății avertizează asupra variantei Omicron, detectată pentru prima dată în Africa de Sud – aceasta s-ar putea răspândi cu ușurință în întreaga lume.

Noua tulpină a început deja să se răspândească în lume

S-a răspândit deja în alte câteva țări, inclusiv Israel și Belgia, determinând o serie de restricții de călătorie în Europa, Asia și America de Nord.

Un oficial din domeniul sănătății a declarat sâmbătă că două cazuri ale noii tulpini au fost detectate în Marea Britanie. Iar dr. Anthony Fauci, cel mai de top virusolog de coronavirus din SUA, a spus că este probabil să fi ajuns deja și la ei.

Varianta în sine are multiple mutații care ar putea-o ajuta să evite mai ușor anticorpii care s-au dezvoltat în organism după un vaccin COVID-19. Mutațiile ar putea determina, de asemenea, răspândirea cu ușurință a variantei – chiar și în rândul persoanelor vaccinate.

Organizația Mondială a Sănătății a etichetat Omicron drept „tulpină de îngrijorare”, o distincție acordată celor mai amenințătoare variante de coronavirus. Delta, tulpina care a crescut toată vara în SUA, a fost ultima care a primit eticheta.

Nu este încă clar dacă vaccinurile COVID-19 existente vor proteja împotriva variantei Omicron. Dar producătorii de vaccinuri au început deja să ia în considerare opțiunile pe care le au.

Companiile își testează deja vaccinurile împotriva variantei Omicron

Moderna a declarat într-un comunicat de presă că compania își testează actualul vaccin împotriva variantei Omicron.

„De la începutul lui 2021, Moderna a avansat o strategie cuprinzătoare pentru a anticipa noi variante de îngrijorare. Compania a demonstrat în mod repetat capacitatea de a avansa noi candidați la testarea clinică în 60 până la 90 de zile”, a spus compania.

Pfizer a spus că va putea produce și distribui o versiune actualizată a vaccinului său COVID-19 în termen de 100 de zile, dacă se va dovedi că Omicron este rezistent la vaccinul său actual. Compania a spus că se așteaptă să știe în termen de două săptămâni dacă varianta este rezistentă la vaccinul său actual, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

„Pfizer și BioNTech au luat măsuri în urmă cu luni în urmă pentru a putea adapta vaccinul ARNm în șase săptămâni și pentru a expedia loturile inițiale în 100 de zile în cazul unei tulpini noi”, a spus compania într-un comunicat.

Johnson & Johnson a început să testeze eficacitatea vaccinului său împotriva variantei Omicron.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum vor fi vaccinați copiii între 5 și 11 ani din România

Alertă din cauza înmulțirii cazurilor de gripă aviară la om, în China

Anunțul Pfizer: Datele din Israel arată că a treia doză restabilește protecția la 95%

Țările care nu și-au vaccinat populația împotriva COVID-19

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase