Home » D:News » Forţele Navale ale SUA au testat un sistem laser în Orientul Mijlociu

Forţele Navale ale SUA au testat un sistem laser în Orientul Mijlociu

Forţele Navale ale SUA au testat un sistem laser în Orientul Mijlociu
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.12.2021

Forţele Navale ale SUA au anunţat că au testat cu succes o armă cu raze laser, în Orientul Mijlociu, un sistem de armament care va putea fi utilizat pentru contracararea atacurilor cu ambarcaţiuni-capcană lansate în Marea Roşie de insurgenţii huthi din Yemen.

Testul a fost efectuat de nava militară USS Portland, în Golful Aden. Sistemul de armament cu laser a distrus o ţintă plutitoare, astfel că testul este un succes, anunţă Flota a V-a a Forţelor Navale ale SUA.

Anterior, aceeaşi navă militară a distrus, cu acest sistem laser, o dronă, în cadrul unui test efectuat în mai 2020, potrivit agenţiei Associated Press.

Cum ar putea fi eficient noul sistem de armament?

Noul sistem de armament ar putea fi eficient pentru distrugerea ambarcaţiunilor încărcate cu explozibil utilizate de insurgenţii huthi din Yemen pentru comiterea de atacuri.

Rebelii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, sunt implicaţi într-un conflict militar cu forţele guvernamentale din Yemen, care beneficiază de susţinerea unei coaliţii internaţionale conduse de Arabia Saudită.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase