Home » D:News » Armata israeliană a dezvăluit un laser capabil să ardă drone din zbor și să le prăbușească

Armata israeliană a dezvăluit un laser capabil să ardă drone din zbor și să le prăbușească

Sursa foto: Ministerul Apărării din Israel
Publicat: 24.06.2021

Armata israeliană tocmai a desfășurat o demonstrație cu un nou laser capabil să doboare drone în zbor, aceasta fiind o premieră pentru țară, și chiar a publicat o filmare cu sistemul în acțiune.

Sistemul High-Power Laser Weapon a fost atașat la un avion care putea ținti drone în timp ce se aflau în zbor.

În filmarea apărută pe platforma de micro-blogging Twitter, publicată de Ministerul Apărării din Israel, laserul poate fi văzut cum arde și creează găuri prin drone, astfel făcându-le să se prăbușească și să ardă.

Laserul este așteptat să funcționeze în orice tip de condiții meteorologice

Yaniv Rotem, director de cercetare militară și general de brigadă din Israel, a explicat că laserul este așteptat să funcționeze în orice tip de condiții meteorologice.

Cu toate acestea, israelienii nu au precizat cum ar fi afectat procesul de țintire pentru piloți într-un avion echipat cu acest tip de laser.

Pentru moment, laserul poate ținti și doborî drone de la 1 kilometru depărtare, însă Rotem speră ca raza de acțiune a sistemului să crească de 20 de ori în următorii ani.

Israel intenționează să folosească laserul împotriva dronelor Palestinei

Între timp, oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Israel au transmis că acest sistem de laser este o cale de a reduce costurile în eforturile militarizate desfășurate împotriva Palestinei, potrivit Futurism.

Națiunea folosește deja rachete pentru a intercepta orice proiectile. Însă, pe măsură ce dronele ieftine devin tot mai accesibile Palestinei, declanșarea unui laser în loc de lansarea unei rachete întregi are mai multă logică din punct de vedere economic.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Marina SUA tocmai a folosit o dronă care a realimentat din zbor un avion de luptă Super Hornet

Turcia deține o dronă de mare viteză care poate fi lansată de o altă dronă

Drona Valkyrie și-a folosit pentru prima oară încărcătura pentru a lansa o altă dronă mai mică

Drona Stealthy Avenger de la General Atomics este echipată cu un senzor de căutare și urmărire în infraroșu

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase