Home » D:News » Un nou vaccin anti-COVID a primit aprobarea pentru a fi folosit în UE

Un nou vaccin anti-COVID a primit aprobarea pentru a fi folosit în UE

Un nou vaccin anti-COVID a primit aprobarea pentru a fi folosit în UE
Foto: Mufid Majnun/ Unsplash
Publicat: 21.12.2021

Vaccinul împotriva COVID-19 Nuvaxovid, dezvoltat de Novavax, a primit aprobarea pentru a fi folosit în UE.

Comisia Europeană a acordat luni o autorizație de introducere pe piață condiționată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 Nuvaxovid, dezvoltat de Novavax. Acesta este al cincilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.

Autorizația se acordă în urma unei recomandări științifice pozitive bazate pe o evaluare aprofundată a siguranței, eficacității și calității vaccinului de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și este aprobată de statele membre.

Comisia Europeană a semnat contractul cu Novavax în august 2021. În urma eliberării de introducere pe piață condiționată, Novavax va fi în măsură să livreze către UE până la 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19 începând cu primul trimestru al anului 2022.

Ce permite contractul

Contractul permite statelor membre să achiziționeze încă 100 de milioane de doze în cursul anilor 2022 și 2023. Sosirea primelor doze este așteptată în primele luni ale anului 2022, iar pentru primul trimestru statele membre au comandat aproximativ 27 de milioane de doze.

Această cantitate se va adăuga cantității totale de 2,4 miliarde doze de vaccin produse de BioNTech-Pfizer, celor 460 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna, celor 400 de milioane de doze produse de AstraZeneca, precum și celor 400 de milioane de doze produse de Jansen, anunță CE, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase