Home » D:News » China a amendat-o pe „regina live-streaming” cu 210 milioane de dolari

China a amendat-o pe „regina live-streaming” cu 210 milioane de dolari

Publicat: 24.12.2021
China a amendat-o pe „regina live-streaming” cu 210 milioane de dolari
Sursa foto: Profimedia

Huang Wei, cunoscută drept Viya și socotită „regina live-streaming” a fost sancționat cu o amendă uriașă, de 210 milioane de dolari, pentru evaziune fiscală și a fost exclusă din social media, relatează CNN.

Viya a fost obligată să plătească 1,34 miliarde de yuani sub formă de impozite restante, penalități de întârziere și amenzi, a anunțat luni Administrația de Stat pentru Impozite pe site-ul său.

Este cea mai mare sancțiune impusă vreodată unui live-streamer, potrivit tabloidului de stat chinez Global Times, și un semn că guvernul președintelui Xi Jinping nu va renunța prea curând la presiunea asupra celebrităților de pe internet.

Între 2019 și 2020, Huang a evitat plata a peste 640 de milioane de yuani (100 de milioane de dolari) în taxe „prin raportarea falsă a veniturilor din comisioane pe care le-a obținut de pe platformele de live-streaming„, a declarat luni un oficial fiscal din Hangzhou.

Unul dintre cei mai populari influenceri din China

„Dacă ea poate plăti impozitul, taxa de întârziere și amenda în termenul prevăzut, nu va fi cercetată pentru răspundere penală”, a adăugat oficialul. „Dacă ea nu reușește … autoritatea fiscală o va transfera la departamentul de poliție pentru procesare conform legii”.

Huang avea milioane de urmăritori pe principalele platforme de socializare și de cumpărături din China – inclusiv Weibo, platforma de cumpărături online Taobao și versiunea chineză a TikTok, Douyin – iar conturile ei au fost eliminate luni târziu.

În noiembrie, autoritățile fiscale au aplicat amenzi mai mici altor doi influenceri de top din domeniul cumpărăturilor, iar conturile lor nu au fost încă restabilite.

Huang, în vârstă de 36 de ani, a devenit unul dintre cei mai populari influenceri din China în ultimul deceniu, ajutând la vânzarea de bunuri în valoare de miliarde de yuani. Ea a participat, de asemenea, la activități organizate de Taobao, deținută de Alibaba, ajutând la vânzarea de produse agricole din zonele mai sărace, și a primit premii guvernamentale pentru eforturile sale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase