Home » D:News » Barbie și Lego, în topul lucrurilor cele mai căutate de copii în această toamnă

Barbie și Lego, în topul lucrurilor cele mai căutate de copii în această toamnă

Barbie și Lego, în topul lucrurilor cele mai căutate de copii în această toamnă
Foto: Shutterstock
Publicat: 24.12.2021

Barbie, Lego, Coldplay, Genshin Impact și Poppy Playtime sunt printre cele mai căutate cuvinte online de către copii în această toamnă.

Suntem în plin sezon al sărbătorilor și este timpul să alegeți cadourile. Pentru a găsi cel mai bun cadou pentru copii, părinții le pot cerceta interesele și hobby-urile mai amănunțit decât oricând. Pentru a ajuta la acest lucru, Kaspersky a studiat interesele copiilor în diferite domenii (jocuri, muzică și filme/desene animate) pentru a ajuta adulții să decidă ce cumpără.

Compania a analizat date anonimizate, din interogări, din cele mai populare aplicații Android, precum și de pe diverse categorii de site-uri web, toate furnizate voluntar de utilizatorii Kaspersky Safe Kids, pentru a explora interesele și nevoile cheie ale copiilor în perioada septembrie-noiembrie 2021.

Jocurile au părut a fi cel mai popular subiect de pe YouTube în această toamnă, reprezentând 28,4% din toate interogările. Doi nou-veniți au ajuns în topul căutărilor de jocuri în acest an – Genshin Impact și Poppy Playtime. Minecraft a ajuns pe locul al doilea cu 22,4%. În plus, seria Let’s Play de la Minecraft s-a dovedit a fi mai populară decât Roblox, a cărui cotă de solicitări a fost de 5,9%. Între timp, principalele canale YouTube de jocuri au fost MrBeast, EdisonPts și Paluten.

Interogările legate de muzică s-au clasat pe locul al doilea în ceea ce privește numărul de căutări YouTube, cu o cotă de 19,1%. Cei mai populari muzicieni au fost BTS, BlackPink, Lil Nas X, Ariana Grande și Twice. Cele mai cunoscute piese au fost CKay – Love Nwantiti, și două piese noi de la unul dintre membrii BlackPink, LISA – „Lalisa” și „Money”’. De asemenea, datorită hitului comun My Universe cu grupul coreean BTS, Coldplay, care nu figura anterior în topuri, a ajuns brusc în sfera intereselor copiilor.

12,1% din interogări au fost pentru filme, desene animate și emisiuni TV. Copiii căutau cel mai frecvent desene animate – ponderea interogărilor a fost de 56,4%. Cei mai mulți copii au căutat pe Peppa Pig și Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir. Ponderea cererilor de emisiuni TV a fost de 35,3%. Liderii au fost următorii: show-ul german Hilf mir este! Jung, pleite, verzweifelt și Berlin tag und nacht, drama coreeană A Beauty of Revenge și Mr. Bean.

Când vine vorba de filme, copiii au fost în mare parte interesați de Venom: Let There Be Carnage și Spider-Man: No Way Home.

Care au fost jucăriile cele mai căutate de copii

În ceea ce privește căutările legate de jucării și posibile cadouri, Lego și Barbie au fost lideri. Din sfera educațională, copiii au fost cei mai interesați de lumea animală și de experimentele de chimie și fizică.

„Este important să înțelegeți tendințele globale cu privire la interesele copiilor, precum și ce anume îl pasionează pe copilul dumneavoastră. Un cadou bazat pe ceva super popular în acest moment poate fi util și nu se va uza, cum se întâmplă cu o pereche de Vans, de exemplu. Preferințele unui copil pentru jocuri, filme sau muzică oferă indicii bune. Dacă sunt iubitori de muzică, un cadou precum o pereche de căști bune poate fi o opțiune excelentă”, spune Anna Larkina, expert în analiză de conținut web la Kaspersky.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase