Home » D:News » Medic cardiolog: aspirina luată înainte și după vaccinare nu ajută, însă ar putea face rău

Medic cardiolog: aspirina luată înainte și după vaccinare nu ajută, însă ar putea face rău

Publicat: 01.02.2022
Medic cardiolog: aspirina luată înainte și după vaccinare nu ajută, însă ar putea face rău
Foto: Shutterstock

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu îi avertizează pe oameni că recomandarea privind un tratament cu aspirină pentru a preîntâmpina apariția cheagurilor de sânge după vaccinare este falsă și periculoasă.

Mecanismul prin care pot apărea cheaguri după vaccinare nu are nimic de a face cu modul în care acționează aspirina, susține Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.

Medicul mai spune că aspirina poate crește major riscul de producere a hemoragiilor sau le poate agrava pe cele deja declanșate.

Aspirina luată înainte și după vaccinare nu este recomandată

„Nu există (și nici nu avea cum să existe) vreo dovadă că pre-tratamentul cu aspirină poate preveni cheagurile induse de vaccin. Din acest motiv + riscurile hemoragice, administrarea de aspirină înainte de vaccinare nu este recomandată în reglementările actuale legate de vaccinare”, explică medicul Tatu-Chițoiu.

Concluzia este că recomandarea privind aspirina este nu numai falsă, dar și periculoasă. Pe scurt: nu luați aspirină înainte/după vaccinare. Nu ajută cu nimic ba mai mult va poate face rău, precizează medicul Gabriel Tatu-Chițoiu, vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase