Home » D:News » Vinurile românești au fost apreciate la un eveniment din New York

Vinurile românești au fost apreciate la un eveniment din New York

Vinurile românești au fost apreciate la un eveniment din New York
Foto: Shutterstock
Publicat: 01.02.2022

Vinurile românești au ajuns în trendurile internaționale după un eveniment din New York și acum sunt recomandate de experți ca fiind printre cele mai bune în 2022.

Vinurile din programul Deschidem Vinul Românesc au atras atenția experților internaționali care le recomandă ca fiind printre cele mai bune vinuri ce pot fi încercate și degustate în 2022, potrivit unui articol din Forbes US.

În urma unui eveniment inedit de degustare inițiat de Carrefour România și Marinela Ardelean, în parteneriat cu The Iconic Estate, la New York, experții au fost impresionați de calitatea celor 6 vinuri din programul Deschidem Vinul Românesc, realizate din 5 soiuri autohtone, dintre care unele cultivate exclusiv în România. Vinurile românești s-au remarcat prin gustul unic și au ajuns să fie apreciate și să ajungă printre preferințele și recomandările experților, în Forbes US.

Vinurile românești îi fascinează pe străini

„Vinurile au fost întotdeauna cele care m-au ajutat să descopăr noi locuri, tradiții și culturi, mai ales acum, când nu am mai călătorit din 2019. Nu mai încercasem vinuri din România înainte de evenimentul de la New York, dar am fost complet fascinată și impresionată de istoria bogată și de gustul unic al vinului românesc. Îmi doresc să împărtășesc experiența mea și să îmi inspir comunitatea să descopere vinurile producătorilor români. Astfel, le pregătesc o degustare de vinuri românești alături de Marinela Ardelean, critic internațional de vin. În plus, îmi doresc să descopăr mai multe din ceea ce are să ofere România în materie de vinuri și sper ca în curând să văd pe rafturile magazinelor din SUA vinuri românești”, a declarat Wanda Mann, expert internațional în vinuri și jurnalist la The Somm Journal.

Evenimentul de la New York a avut ca scop promovarea vinului românesc ca valoare națională, cu ocazia Zilei Naționale. Datorită reacțiilor pozitive în urma acțiunii inedite de la New York, crama The Iconic Estate a demarat procesul de listare pe piața americană a două vinuri din soiuri românești și a unui spumant tradițional.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase