Home » D:News » Elon Musk i-a oferit unui tânăr 5.000 de dolari pentru a nu-i mai urmări avionul

Elon Musk i-a oferit unui tânăr 5.000 de dolari pentru a nu-i mai urmări avionul

Publicat: 01.02.2022

 Jack Sweeney, un tânăr de 19 ani din Florida, a refuzat o ofertă de 5.000 de dolari din partea lui Elon Musk pentru a-și șterge contul de Twitter care urmărește avionul privat al miliardarului.

Potrivit CNN, ElonJet are peste 150.000 de urmăritori și folosește un robot pe care Sweeney l-a dezvoltat pentru a monitoriza zborurile lui Musk. Acesta transmite apoi pe Twitter când și unde decolează sau aterizează avionul și durata fiecărei călătorii.

Tânărul a dezvoltat aproximativ o duzină de alte conturi de roboți de zbor care urmăresc călătoriile unor titani ai tehnologiei, inclusiv Bill Gates și Jeff Bezos.

Mesajul inițial de la Musk a venit pe 30 noiembrie. „Poți să dai asta jos?”, l-a întrebat Musk pe Sweeney. „Este un risc de securitate”.

CEO-ul Tesla și SpaceX i-a oferit în cele din urmă adolescentului 5.000 de dolari pentru a-l ajuta să împiedice „oameni nebuni” să îi urmărească zborurile. Sweeney a replicat cerând 50.000 de dolari, spunând că ar putea folosi banii pentru facultate și poate pentru un Tesla Model 3.

„Nu-mi place ideea de a fi împușcat de un nebun”, a spus Musk.

Ultimul schimb de mesaje a avut loc pe 19 ianuarie, atunci când Elon Musk a spus că nu i s-a părut corect „să plătească pentru a opri contul”.

„Alte opțiuni în afară de remunerație, cum ar fi un stagiu, ar face ca desființarea să fie mult mai ușoară”, a răspuns Sweeney. Musk nu a răspuns încă.

Sweeney a declarat că este un fan al SpaceX încă de la prima lansare Falcon Heavy din 2018. Tatăl său lucrează pentru o companie aeriană, alimentându-i interesul pentru aviație.

„5.000 de dolari nu este suficient pentru cât de mult mă bucur de aplicație”, a spus Sweeney. „Nu înlocuiește nimic, cum ar fi factorul de plăcere”.

Sweeney i-a oferit lui Musk câteva sfaturi tehnice, vorbindu-i miliardarului despre un program de blocare pe care l-ar putea folosi pentru a contracara programele de urmărire a zborurilor.

„Se pare că a urmat acest sfat”, a spus Sweeney.

Așadar, Sweeney este în continuare capabil să urmărească zborurile lui Musk în ciuda programului de blocare? „Eu sunt”, a spus Sweeney. „Doar că este un pic mai complicat”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase