Home » D:News » Primele convoaie cu tehnică militară SUA au intrat în România

Primele convoaie cu tehnică militară SUA au intrat în România

Primele convoaie cu tehnică militară SUA au intrat în România
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.02.2022

Primele convoaie cu tehnică militară SUA au intrat în România. Militarii vin în perioada imediat următoare.

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au intrat în seara zilei de miercuri în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, s-au deplasat, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

Militarii vor sosi în România în perioada imediat următoare

Poliția Militară a dispus măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea șoferilor asupra eventualelor restricții rutiere.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc). Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase