Home » D:News » Joe Biden spune că „lucrurile ar putea scăpa de sub control rapid” în Ucraina

Joe Biden spune că „lucrurile ar putea scăpa de sub control rapid” în Ucraina

Joe Biden spune că „lucrurile ar putea scăpa de sub control rapid” în Ucraina
Foto: Shutterstock
Publicat: 12.02.2022

Preşedintele Joe Biden i-a îndemnat pe americanii din Ucraina să părăsească imediat ţara. Situaţia este volatilă în regiune şi lucrurile ar putea scăpa de sub control, avertizează preşedintele american. Biden va discuta vineri cu liderii UE şi NATO despre situaţia tensionată.

„Cetăţenii americani ar trebui să plece acum. Nu este ca şi cum am avea de-a face cu o organizaţie teroristă. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume. Este o situaţie foarte diferită şi lucrurile ar putea să scape de sub control rapid”, a declarat Biden.

Biden a susţinut ferm că nu va trimite trupe pentru a salva civilii americani în caz de invazie. Casa Albă a aprobat un plan pentru cei aproape 2.000 de militari staţionaţi în Polonia, care vor oferi asistenţă cetăţenilor SUA în cazul în care agresiunea rusă se va produce.

Președintele SUA nu are vești bune despre Ucraina

Forţele armate ale Statelor Unite nu sunt în prezent autorizate să intre în Ucraina în cazul în care izbucneşte un război şi nu există planuri ca acestea să conducă o operaţiune de evacuare cu cea din Afganistan.

Preşedintele american va purta vineri un dialog cu liderii europeni şi NATO despre situaţia de la frontiera Ucrainei cu Rusia, în contextul în care mii de trupe ruse sunt cantonate de-a lungul graniţei.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase