Home » D:News » Rusia susține că ar fi alungat un submarin american din apele sale din Pacific

Rusia susține că ar fi alungat un submarin american din apele sale din Pacific

Rusia susține că ar fi alungat un submarin american din apele sale din Pacific
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 13.02.2022

O navă rusă a alungat un submarin american în apele rusești din Pacific, după ce a ignorat ordinul de a ieși la suprafață, a anunțat sâmbătă agenția de presă Interfax, citând Ministerul Apărării.

Rusia a acuzat Washingtonul că a încălcat dreptul internațional și a creat o amenințare la adresa securității naționale din cauza incidentului, care a avut loc într-un moment de mari tensiuni între Moscova și Washington în legătură cu consolidarea militară rusă în apropierea Ucrainei, relatează Reuters.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Statelor Unite.

Echipajul fregatei Mareșal Șapoșnikov a folosit „mijloace corespunzătoare” pentru a determina submarinul să părăsească apele rusești, a declarat ministerul apărării.

Ministerul a precizat că l-a chemat pe atașatul american al apărării în legătură cu incidentul.

„Submarinul american … a părăsit apele teritoriale rusești cu viteză maximă”

Submarinul a fost reperat în apropierea insulelor Kurile sâmbătă dimineața devreme, în timp ce Rusia desfășura exerciții navale cu Flota sa din Pacific, și i s-a ordonat să iasă imediat la suprafață, a declarat ministerul rus, citat de agenția de presă.

Ministerul a precizat că ordinul a fost ignorat de echipajul submarinului american, ceea ce a determinat fregata rusă să ia măsuri nespecificate pentru a-l face să plece.

„Submarinul american … a părăsit apele teritoriale rusești cu viteză maximă”, a declarat ministerul apărării.

Ministrul rus al apărării a vorbit sâmbătă la telefon cu omologul său american, în timp ce Statele Unite și alte națiuni occidentale au avertizat că războiul din Ucraina ar putea izbucni în orice moment.

Președintele american Joe Biden și cel rus Vladimir Putin au vorbit timp de o oră la telefon, mai târziu în cursul zilei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase