Home » D:News » Prognoza la final de iarnă. Meteorologii anunță vreme caldă și fără precipitații

Prognoza la final de iarnă. Meteorologii anunță vreme caldă și fără precipitații

Prognoza la final de iarnă. Meteorologii anunță vreme caldă și fără precipitații
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 17.02.2022

Meteorologii anunță că până la jumătatea lunii martie, în toate regiunile țării temperaturile vor fi peste mediile normale ale perioadei. De asemenea, nu vor fi precipitații însemnate cantitativ în următoarele săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că până pe 21 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nordul și nord-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Și în săptămâna 21– 28 februarie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Temperaturi mai ridicate decât cele normale

Săptămâna 28 februarie – 07 martie va aduce o temperatura medie a aerului cu valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Și regimul pluviometric estimat pentru această perioadă, va fi deficitar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 07 – 14 martie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în nord-est. Cantitățile de precipitații vor avea din nou o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase