Home » D:News » Tesla, în centrul unui nou scandal. Compania este acuzată că a exagerat kilometrajul mașinilor sale electrice

Tesla, în centrul unui nou scandal. Compania este acuzată că a exagerat kilometrajul mașinilor sale electrice

Publicat: 18.02.2022

Autoritățile din Coreea de Sud investighează producătorul de automobile electrice, în urma unor acuzații potrivit cărora Tesla ar fi exagerat când a estimat distanța pe care o pot parcurge mașinile sale cu o singură încărcare. Dacă este adevărat, Tesla ar putea încălca legea privind etichetarea și publicitatea echitabilă din această țară.

„Intenționăm să organizăm o întâlnire pentru a decide nivelul sancțiunilor împotriva producătorului auto”, a declarat un oficial al Comisiei Coreene pentru Comerț (KFTC).

Tesla susține că Modelul 3 are o autonomie estimată de 358 de mile, adică aproximativ 500 kilometri, cu o singură încărcare, potrivit site-ului său. Cu toate acestea, KFTC spune că temperaturile scăzute pot reduce într-un mod dramatic această autonomie, ceea ce ar echivala cu o publicitate falsă, practicată de companie.

Temperaturile scăzute afectează autonomia mașinilor Tesla

Vremea rece poate avea într-adevăr un impact asupra duratei de încărcare a mașinilor electrice, precum și asupra timpului necesar pentru a o încărca, se arată într-un raport al firmei de cercetare a bateriilor pentru mașini electrice Recurrent. Acest lucru ar fi provocat de modul în care temperaturile scăzute încetinesc reacțiile chimice din celulele bateriei, scrie Futurism.

În cazul în care Comisia Coreană pentru Comerț găsește Tesla vinovată, acesta va marca încă un eșec pentru o companie care a dus o adevărată luptă de imagine în ultima vreme. La începutul acestei luni, compania a fost dată în judecată de o fostă angajată care susține că s-a confruntat cu rasism și „abuzuri dureroase care amintesc de epoca Jim Crow”, totul în perioada în care aceasta a lucrat acolo.

Mașina Tesla a călătorit aproape 3 miliarde de kilometri

De asemenea, în urmă cu patru ani, tot în această perioadă, cea mai puternică rachetă operațională din lume, Falcon Heavy de la SpaceX, a efectuat lansarea inaugurală din Florida și a plecat în spațiu cu Tesla Roadster-ul personal al lui Elon Musk.

Mașina sport roșie – care este ocupată de un manechin îmbrăcat în costum spațial poreclit „Starman” – se află încă în spațiu, urmând o traiectorie orbitală alungită în jurul soarelui. Mașina nu se află într-o călătorie științifică. Aceasta a fost o lansare de testare, așa că SpaceX avea nevoie de o încărcătură falsă.

În ultimii patru ani, roadsterul a călătorit aproape 3 miliarde de kilometri și a făcut aproximativ 2,6 rotații în jurul Soarelui, mult mai mult decât mașinile Tesla de pe Pământ.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Roboții de la Tesla ar putea atinge Inteligența Artificială Generală. Ce înseamnă asta de fapt?

Tesla ar putea amâna lansarea Cybertruck cu încă un an. Care este cauza întârzierii?

Un hacker susține că a preluat controlul asupra mai multor mașini Tesla din lume

Iată cum rezistă o Tesla Model S după aproape 700.000 de kilometri

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase