Home » Lumea digitală » Un hacker susține că a preluat controlul asupra mai multor mașini Tesla din lume

Un hacker susține că a preluat controlul asupra mai multor mașini Tesla din lume

Un hacker susține că a preluat controlul asupra mai multor mașini Tesla din lume
Foto: Bram Van Oost/ Unsplash
Publicat: 15.01.2022

Un hacker pe nume David Colombo susține că a descoperit o vulnerabilitate software care i-a permis să preia controlul asupra mai multor mașini Tesla din întreaga lume.

Acesta a scris pe Twitter că a obținut „controlul complet, de la distanță, a peste 20 de mașini Tesla din zece țări și nu pare să existe nicio modalitate de a găsi proprietarii și de a îi anunța”.

Tesla nu a confirmat și nici nu a infirmat hack-ul, dar Colombo a declarat că a luat legătura cu producătorul auto pentru a-l anunța despre la problemele de securitate.

Colombo s-a grăbit să clarifice într-un tweet ulterior că „aceasta nu este o vulnerabilitate în infrastructura Tesla. De vină sunt proprietarii”, citează Futurism.

Mai multe mașini Tesla din lume pot fi pornite de la distanță

Colombo spune că și-a dat seama cum să dezactiveze Modul Sentry, o caracteristică de securitate care folosește numeroasele camere ale vehiculului pentru alerta cu privire la intruși, precum și cum să deschidă ușile și ferestrele.

De asemenea, a susținut că a reușit să pornească Condusul fără cheie. „Da, aș putea să deblochez ușile și să încep să conduc mașina afectată”, a scris el într-un tweet.

Dar, din fericire, să mergi cu ele într-o plimbare mai lungă părea imposibil.

„Nu, nu pot interveni peste cineva care conduce (în afară de a porni muzica la volumul maxim sau de a mă juca cu luminile) și nici nu pot conduce aceste mașini Tesla de la distanță”, a scris el.

Potrivit lui Colombo, Tesla este la curent cu vulnerabilitatea și va emite o actualizare. Sperăm că vom afla mai multe despre aceasta în curând. „Acest lucru va fi descris mai detaliat în articolul meu. Dar mă bucur să văd Tesla acționând acum”, a spus hackerul.

Vă recomandăm să citiți și:

O nouă fraudă cu smartphone-uri apare pe site-urile de anunțuri

Producătorul de electronice care va face mașini electrice

Codul sursă original al World Wide Web a fost vândut de Tim Berners-Lee, creatorul lui

Telefonia mobilă, cel mai afectat serviciu de securitate

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase