Home » D:News » Cea mai mare navă de croazieră din lume își face debutul. Lucrările de construire au durat trei ani

Cea mai mare navă de croazieră din lume își face debutul. Lucrările de construire au durat trei ani

Publicat: 24.02.2022

După lucrări de construirea care au durat trei ani, cea mai mare navă de croazieră este acum gata să primească primii pasageri la bord.

Având nu mai puțin de 362 de metri lungime, nava Wonder of the Seas, care aparține Royal Caribbean, a fost livrată în luna ianuarie și este gata să-și înceapă călătoria inaugurală din Fort Lauderdale, Florida, către Caraibe pe 4 martie.

Cea mai mare navă de croazieră din lume are 18 etaje și a fost construită la Chantiers de l’Atlantique, din Saint-Nazaire, Franța; aceasta poate găzdui 6.988 de pasageri plus 2.300 de membri ai echipajului.

Inovația adusă de cea mai mare navă de croazieră

„Suntem încântați să le prezentăm oaspeților din întreaga lume Wonder of the Seas și caracteristicile sale de clasă mondială după o așteptare de șase ani”, a declarat Mark Tamis, vicepreședinte senior pentru operațiuni hoteliere la Royal Caribbean International.

„De la planificare până la livrare, ne-am folosit de experiența Royal Caribbean, dar am încorporat și sugestiile oaspeților noștri și feedbackul partenerilor de călătorie pentru a crea ceva cu adevărat uluitor”, a continuat Tamis.

Nava va începe să facă croaziere de cinci până la șapte nopți din Fort Lauderdale, Florida, către Caraibe în martie, înainte de a oferi croaziere în vestul Mediteranei din Barcelona și Roma, în mai.

Wonder of the Seas cuprinde opt zone, dintre care una conține peste 20.000 de plante reale, iar caracteristicile sale de la bord includ ceea ce este descris drept „cel mai înalt tobogan de pe mare”, precum și o tiroliană înaltă de 10 etaje și un ecran de film uriaș lângă piscină.

Întreruperi cauzate de pandemie

„Ne-am mândrit întotdeauna că oferim oaspeților cele mai bune și mai inovatoare nave pentru a le oferi o experiență cu adevărat extraordinară. Wonder cuprinde toate acestea”, adaugă Tamis, citat de CNN.

Livrarea navei era programată inițial pentru anul 2021, dar aceasta a fost amânată din cauza întârzierilor cauzate de pandemie.

Industria liniilor de croazieră s-a confruntat cu perturbări constante în ultimii doi ani, ca urmare a COVID-19. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au plasat călătoriile de croazieră la cel mai mare nivel de risc la sfârșitul lunii decembrie, indicând că riscul pentru Covid-19 a fost „foarte mare” din cauza creșterii infecțiilor în rândul pasagerilor de croazieră și al echipajelor după apariția variantei Omicron.

În ianuarie 2022, ghidul COVID-19 al agenției de sănătate a devenit opțional pentru un număr mare de nave de croazieră. În această lună, CDC a scăzut nivelul de risc de la Nivelul 4 la Nivelul 3, ceea ce înseamnă că sfatul său este acum ca oamenii să fie vaccinați cu schema completă.

Regulile care vor trebui respectate la bord

Regulile din ordinul de navigație condiționată al CDC, care s-a încheiat pe 15 ianuarie, impuneau ca 95% din pasageri și echipaj să fie complet vaccinați pentru a putea naviga, în timp ce unele linii de croazieră necesitau vaccinare pentru toți pasagerii și întreg echipajul.

Royal Caribbean a întrerupt operațiunile pe unele dintre navele sale, inclusiv pe Symphony of the Seas și Serenade of the Seas, în ianuarie, din cauza „circumstanțelor legate de COVID-19 din întreaga lume”.

Linia de croazieră solicită în prezent ca toți oaspeții cu vârsta de cel puțin 12 ani să fie complet vaccinați, iar cei cu vârsta mai mare de 2 ani trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ înainte de a se îmbarca. Toți oaspeții cu vârsta de cel puțin 2 ani trebuie să poarte mască în majoritatea spațiilor publice interioare.

A cincea și cea mai nouă dintre navele Royal Caribbean din clasa Oasis, Wonder of the Seas este una dintre numeroasele nave de croazieră nou-nouțe care urmează să atingă apele în următoarele săptămâni și luni.

Discovery Princess, cea mai nouă adăugare la flota Princess Cruises, a fost predată la șantierul naval Fincantieri din Monfalcone, Italia.

Între timp, Disney Wish, prima navă de croazieră nouă construită de Disney în zece ani, urmează să fie livrată în această vară, în timp ce noua navă de croazieră de lux Silver Dawn a Silversea Cruises este programată să debuteze în primăvară.

Vă recomandăm să citiți și:

Observatorul Astronomic din Galați monitorizează un asteroid periculos pentru Pământ

Topul celor mai bune instituții din Europa Emergentă – 10 universități din România sunt incluse

Tensiuni în Marea Neagră. Forţele Navale ale Rusiei au efectuat exerciţii militare

Restaurantul în care apa plutește, atracția turiștilor din Thailanda. „Sunt norocoasă că turiştilor le place şi inundaţia”

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase