Home » D:News » ONU transmite că peste 675.000 de persoane au fugit din Ucraina în mai puțin de o săptămână

ONU transmite că peste 675.000 de persoane au fugit din Ucraina în mai puțin de o săptămână

Publicat: 02.03.2022
ONU transmite că peste 675.000 de persoane au fugit din Ucraina în mai puțin de o săptămână
Ucraineni refugiați în Polonia. Sursa foto: Profimedia

Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina în mai puțin de o săptămână de invazie a Rusiei, a declarat marți Înaltul Comisar adjunct al ONU pentru Refugiaţi, Kelly Clements.

„677.000 de persoane au fugit din Ucraina în țările vecine în mai puțin de o săptămână. 150.000 în ultimele 24 de ore”, a declarat Clements într-un tweet citat de CNN.

Mai devreme, ONU estima că 12 milioane de persoane din Ucraina vor avea nevoie de ajutor și protecție, în timp ce peste 4 milioane de refugiați ucraineni ar putea avea nevoie de protecție și asistență în țările vecine, în următoarele luni.

Numărul victimelor crește rapid

Martin Griffiths, șeful Departamentului pentru Afaceri Umanitare și Ajutor de Urgență al ONU, a arătat că este „cel mai întunecat moment” pentru populația Ucrainei.

„Familii cu copii mici sunt înghesuite în subsoluri și stații de metrou sau fug pentru a-și salva viața la sunetul terifiant al exploziilor și al sirenelor de alarmă. Numărul victimelor crește rapid. Acesta este cel mai întunecat moment pentru poporul ucrainean. Trebuie să ne intensificăm răspunsul acum, pentru a proteja viețile și demnitatea ucrainenilor obișnuiți. Trebuie să răspundem cu compasiune și solidaritate”, a declarat Griffiths.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase