Home » D:News » Comisia Europeană a suspendat programele de știință și cercetare cu Rusia

Comisia Europeană a suspendat programele de știință și cercetare cu Rusia

Comisia Europeană a suspendat programele de știință și cercetare cu Rusia
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.03.2022

Comisia Europeană a suspendat cooperarea cu entitățile rusești în domeniul cercetării, științei și inovării, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat vineri Comisia într-un comunicat citat de CNN.

De asemenea, Comisia suspendă plățile către entitățile rusești în cadrul contractelor existente și „nu va încheia niciun contract nou și niciun acord nou” cu organizațiile rusești.

„A sosit momentul să punem capăt cooperării noastre cu Rusia”

„Cooperarea UE în domeniul cercetării se bazează pe respectarea libertăților și drepturilor care stau la baza excelenței și a inovării. Agresiunea militară odioasă a Rusiei împotriva Ucrainei este un atac împotriva acelorași valori. Prin urmare, a sosit momentul să punem capăt cooperării noastre în domeniul cercetării cu Rusia”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

Evaluarea situației în ceea ce privește Belarus este în curs de desfășurare, a adăugat comisia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase