Home » D:News » Un oraș de 9 milioane de locuitori din China a intrat în lockdown

Un oraș de 9 milioane de locuitori din China a intrat în lockdown

Un oraș de 9 milioane de locuitori din China a intrat în lockdown
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 12.03.2022

Un oraș de 9 milioane de locuitori din China intră în lockdown pe fondul unei noi creșteri a numărului de cazuri COVID-19.

China a decis, vineri, izolarea celor 9 milioane de locuitori ai orașului Changchun din nord-estul țării, pe fondul unei noi creșteri a numărului de cazuri de COVID-19, atribuită variantei Omicron, foarte contagioasă, anunță News Observer.

Localnicilor li se cere să rămână acasă, un singur membru al familiei având permisiunea de a ieși la cumpărături.

Toți localnicii trebuie să se supună la trei runde de teste, în timp ce magazinele neesențiale au fost închise, iar legăturile de transport suspendate.

China a închis școlile din Shanghai

Ultimele restricții, care includ și Yucheng, cu 500.000 de persoane în provincia estică Shandong, arată că țara își menține abordarea drastică a pandemiei pe care a aplicat-o în cea mai mare parte a ultimilor doi ani.

În plus, scrie Bloomberg, China a închis școlile din Shanghai. Toți elevii până la gimnaziu vor trebui să învețe din nou de acasă începând de sâmbătă, potrivit autorităților.

China a anunțat vineri peste 1.000 de noi infecții COVID, cel mai mare număr zilnic de când Beijingul a învins primul său focar, la începutul anului 2020. Noul val este determinat de infecțiile asimptomatice pe fondul răspândirii variantei Omicron.

Aproximativ 87% din cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei sunt vaccinați cu schemă completă, iar aproximativ 40% din populație a primit și doza booster.

Nu s-au înregistrat noi decese, astfel că bilanțul a rămas neschimbat la 4.636 de morți. Până joi, China a raportat 112.940 de cazuri simptomatice.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase