Home » D:News » Zelenski a declarat că „este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial”

Zelenski a declarat că „este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial”

Publicat: 19.03.2022
Zelenski a declarat că „este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial”
Credit foto: Shutterstock

Este posibil ca Rusia să fi început deja al treilea război mondial, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat postului NBC News.

Rezultatul invaziei preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina nu a fost încă decis, dar este posibil ca această decizie să fi pornit pe calea unui război global, a declarat Zelenski pentru Lester Holt, prezentatorul emisiunii „NBC Nightly News”, când a fost întrebat dacă a înţeles preocupările preşedintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova sau de a nu o provoca.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja. Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus”, a declarat Zelenski. „Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial… nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, a adăugat el, potrivit NBC News.

Rezultatul acestui război pune în joc „întreaga civilizaţie”

Zelenski a mai subliniat că rezultatul acestui război pune în joc „întreaga civilizaţie”.

Zelenski a declarat că poporul ucrainean este „de neînvins” chiar dacă forţele ruseşti vor cuceri oraşele, inclusiv capitala Kiev. Forţele ruseşti pot ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea şi dragostea ucrainenilor pentru ţara lor, a spus el.

Zelenski a ţinut recent un discurs în faţa ambelor camere ale Congresului, reiterând presiunile sale pentru ca NATO să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. El a făcut apel la un sprijin mai agresiv din partea legislatorilor şi a lui Biden, numind invazia o „teroare pe care Europa nu a mai văzut-o de 80 de ani”.

Biden a anunţat recent un nou sprijin militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Însă preşedintele a exclus trimiterea de avioane de luptă, o solicitare pe care Zelenski a adus-o şi în Congres ca alternativă la declararea zonei de interdicţie aeriană.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase