Home » D:News » Primul accident aviatic din ultimii 12 ani în China. Autoritățile caută victimele și cutiile negre

Primul accident aviatic din ultimii 12 ani în China. Autoritățile caută victimele și cutiile negre

Primul accident aviatic din ultimii 12 ani în China. Autoritățile caută victimele și cutiile negre
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.03.2022

Salvatorii din China au cercetat marți versanții împăduriți, cu speranțe tot mai mici de a găsi supraviețuitori dintre cele 132 de persoane aflate la bordul unui avion de pasageri al companiei China Eastern Airlines care s-a prăbușit cu o zi înainte în munții din sudul Guangxi.

Părți ale avionului Boeing 737-800 au fost împrăștiate pe pantele muntoase carbonizate după primul accident din China în care a fost implicat un avion de linie comercial din 2010 încoace. Au fost văzute, de asemenea, rămășițe de cărți de identitate, poșete și portofele, a raportat presa de stat.

Zborul MU5735 se îndrepta dinspre orașul Kunming, capitala provinciei Yunnan, situat în sud-vestul țării, către Guangzhou, în provincia Guangdong, la granița cu Hong Kong, când s-a prăbușit brusc de la altitudinea de croazieră, cam în momentul în care, în mod normal, ar fi trebuit să înceapă să coboare înainte de aterizare, scrie Reuters.

„Avionul a căzut vertical din cer. A fost ca un tunet!”

Presa chineză a difuzat imagini video luate de camera de bord a unui vehicul care aparent arată un avion care se lovește de sol la un unghi de aproximativ 35 de grade față de verticală. Reuters nu a putut verifica imediat imaginile.

Avionul a căzut vertical din cer”, a declarat un rezident local, citat de publicația de stat Beijing Youth Daily. „Deși eram departe, am putut vedea totuși că era un avion. Avionul nu a emis fum în timpul căderii. A căzut în munți și a provocat un incendiu”.

Lu, în vârstă de 64 de ani, un sătean din apropierea locului prăbușirii, care a refuzat să-și dea prenumele, a declarat pentru Reuters că a auzit zgomotul prăbușirii. „A fost ca un tunet!”, a spus el.

Presa de stat a descris situația ca fiind „sumbră” și că nu poate fi exclusă posibilitatea ca toți cei aflați la bord să fi pierit.

Locul accidentului, înconjurat de munți pe trei laturi

Un grup de lucru al autorității chineze de reglementare în domeniul aviației a fost trimis la locul accidentului, alături de pompieri și forțe paramilitare.

Vicepremierul Liu He a plecat luni seară în orașul Wuzhou din Guangxi pentru a supraveghea eforturile de salvare și ancheta privind accidentul, după o reuniune guvernamentală de urgență.

Mass-media de stat a descris locul accidentului ca fiind înconjurat de munți pe trei laturi, accesul fiind asigurat doar de o mică potecă. În această săptămână au fost prognozate ploi în zonă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase