Home » D:News » Ucraina acuză Rusia că a deportat peste 2.000 de copii din Donețk și Luhansk

Ucraina acuză Rusia că a deportat peste 2.000 de copii din Donețk și Luhansk

Publicat: 23.03.2022
Ucraina acuză Rusia că a deportat peste 2.000 de copii din Donețk și Luhansk
Sursa foto: Profimedia

Forțele ruse au deportat cu forța 2.389 de copii din Donețk și Luhansk din Ucraina, a anunțat recent Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat.

„Astfel de acțiuni reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional, în special a dreptului umanitar internațional”, se arată în declarația citată de CNN.

Ministerul rus al Apărării a declarat că 16.434 de persoane, inclusiv 2.389 de copii, au fost evacuate cu o zi mai devreme. Evacuările au avut loc în diferite locuri, inclusiv în Republica Populară Donețk și în Republica Populară Luhansk, susținute de Rusia, iar oamenii au plecat de bunăvoie, potrivit ministerului.

Una dintre cele șase încălcări grave împotriva copiilor

UNICEF a comentat recent aceste ultime rapoarte și și-a exprimat îngrijorarea, deși a precizat că nu a putut să le verifice în mod independent.

Răpirea copiilor pe timp de război este una dintre cele șase încălcări grave împotriva copiilor în timpul conflictelor și este interzisă de dreptul umanitar internațional”, a declarat purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase