Home » D:News » Imagini inedite cu o căprioară într-o pădure din Caraș-Severin

Imagini inedite cu o căprioară într-o pădure din Caraș-Severin

Imagini inedite cu o căprioară într-o pădure din Caraș-Severin
Sursa foto: Petru Stoicănescu, Direcția Caraș - Severin/ Romsilva
Publicat: 26.03.2022

Întâlnire cu o căprioară într-o pădure de stat din Caraș-Severin administrată de Ocolul Silvic Teregova, într-o filmare splendidă realizată de Petru Stoicănescu din cadrul Romsilva.

O filmare cu momentul a fost publicată de Romsilva pe o rețea de socializare online.

„Căpriorul și femela sa, căprioara, au habitatul în zonele de șes și de deal, preferând pădurile de foioase sau amestec de foioase și rășinoase. Au o lungime de peste un metru, o înălțime de circa 70 de centimetri, picioarele lungi și subțiri terminate în copite mici și alungite, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp”, au scris cei de la Romsilva.

Căprioarele se hrănesc în principal cu frunze, dar mănâncă și muguri, ghindă, jir, lucernă, trifoi și rugi de mure.

Condițiile necesare unui habitat sănătos

Pădurile administrate de Ocolul Silvic Teregova asigură faunei condiții bune de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos, a mai transmis Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva administrează, prin Direcția Silvică Caraș – Severin, aproape 350.000 de hectare păduri, prin intermediul a 17 ocoale silvice. Din acestea, 24.685 de hectare sunt administrate de Ocolul Silvic Teregova.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase