Home » D:News » Oligarhii lui Putin pierd miliarde de dolari în fiecare zi (DOCUMENTAR)

Oligarhii lui Putin pierd miliarde de dolari în fiecare zi (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.03.2022

Rusia atacă Ucraina, comunitatea internațională impune sancțiuni, rușii de rând suferă, iar oligarhii Moscovei pierd miliarde de dolari cu fiecare zi ce trece. Așa se face că după două săptămâni de război, averea totală a celor mai bogați ruși a scăzut cu peste 30 miliarde de dolari.

Doar averile totale însumate ale primilor 23 de miliardari ruși s-au diminuat la 343 miliarde de dolari, după ce la finalul anului 2021, adunau 357 miliarde de dolari.

Miliardarii lui Putin

Mihail Fridman este cofondator Alfa-Group, un conglomerat multinațional rusesc. Cele mai mari sucursale ale grupului Alfa al lui Fridman au devenit prima bancă privată din Rusia, Alfa-Bank, care deservește astăzi 14 milioane de persoane fizice și 200 de mii de persoane juridice.

Potrivit Forbes, el a fost al șaptelea cel mai bogat rus din 2017. În același timp, tot în anul 2017, a fost clasat cel mai important om de afaceri al Rusiei.

Fridman s-a născut, însă în Ucraina, acolo unde a copilărit. A absolvit liceul în Liov, dar a mers la facultate la Moscova. În prezent, averea sa este estimată la peste 12 miliarde de dolari.

În 2013, oligarhul a fondat grupul internațional de investiții LetterOne, care activează în sectoarele energetice și tehnologice. În urma sancțiunilor, oligarhul a pierdut controlul afacerilor europene reunite sub holdingul LetterOne.

În plus, Fridman a demisionat din consiliul de administrație al Veon, un operatorul de telecomunicații cu sediul în Olanda.

Alișer Usmanov este un om de afaceri rus de origine uzbecă. A fost cel mai bogat om din Rusia și are o avere estimată la peste 13 miliarde de dolari.

A investit în metalurgie și minerit, în special la Metalloinvest, un mare producător rus de oțel și de minereu de fier. Deține și acțiuni la operatorul de telefonie mobilă MegaFon.

De asemenea, are o participație la compania producătoare de electronice Xiaomi și deține active imobiliare extinse în Occident. Și el se află pe lista celor supuși sancțiunilor internaționale.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase