Home » D:News » Misiunea lor: Viața lui Zelenski. Cine îl apără pe președintele Ucrainei (DOCUMENTAR)

Misiunea lor: Viața lui Zelenski. Cine îl apără pe președintele Ucrainei (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.04.2022

Volodimir Zelenski. Pentru unii erou, pentru alții dușman. Țintă pentru trupele speciale rusești Spetznaz, cruzii militari ceceni sau mercenarii grupării Wagner. Un bun inestimabil pentru alții, precum trupele speciale ucrainene, dar și cele britanice sau americane.

De priceperea și curajul acestora din urmă depinde viața liderului de la Kiev, cel care ar fi fost salvat până acum din 10 tentative de asasinat.

Într-un timp scurt, liderul Ucrainei a devenit pentru Kremlin un om care trebuie eliminat. După toate zvonurile că ar fi părăsit țara, Zelenski a apărut în fața poporului la fereastra biroului său din Kiev.

De fiecare dată, președintele a venit cu mesaje de încurajare prin care și-a motivat cetățenii să reziste și să nu le fie teamă să înfrunte invadatorul rus.

Pe urmele președintelui Zelenski se află și forțele speciale ruse Spetsnaz

Acesta susține că armata ucraineană își menține pozițiile. El a mai afirmat că rușii au subestimat hotărârea poporului ucrainean și promite că nu va renunța la negocieri, în ciuda progreselor slabe în urma întâlnirilor de până acum.

Pe lângă mercenarii Wagner, pe urmele președintelui Zelenski se află și forțele speciale ruse Spetsnaz. Termenul este utilizat acum de Federația Rusă, deși înainte era folosit în Uniunea Sovietică pentru trupele speciale și pentru unitățile antiteroriste, care au ca scop neutralizarea și distrugerea organizațiilor teroriste, specializate în operațiuni militare avansate, dincolo de liniile inamice.

Totodată, acestea sunt specializate și în efectuarea de acte de sabotaj și alte misiuni complexe. Luptătorii Spetsnaz ar fi ajuns în Ucraina, cu mult înainte de începerea „oficială” a războiului, tocmai pentru a avea timp să efectueze misiuni de recunoaştere asupra obiectivelor şi pentru a se obişnui cu localnicii. Aceștia s-ar fi integrat printre localnici și poartă haine civile, fără însemne militare.

Dar cine-l apără pe Zelensky? Cine sunt militarii capabili să reziste atacurilor rușilor și celor care-i sprijină?

Responsabilitatea vieții președintelui Volodimir Zelenski o au mai multe structuri militare profesioniste, cu rol bine definit în contracararea ofensivei ruse.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase