Home » D:News » Putin atacă, rușii de rând suferă. Economia Rusiei, paralizată de sancțiunile Occidentului (DOCUMENTAR)

Putin atacă, rușii de rând suferă. Economia Rusiei, paralizată de sancțiunile Occidentului (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.04.2022

Sancțiunile economice impuse de Occident au paralizat economia rusă. Bursa de la Moscova a rămas închisă, din 28 februarie în încercarea, de a opri prăbușirea prețurilor, în timp ce investitorii se grăbesc să-și scoată banii din țară.

Sute de companii internaționale au anunțat că se retrag din Rusia, își suspendă sau restrâng activitățile din țara condusă de Vladimir Putin.

Mari producători auto precum Mercedes-Benz, BMW, Volvo sau MAN, giganți tech precum Microsoft, Apple sau Dell, companii de divertisment precum Netflix, Walt Disney și Paramount, companii producătoare de mobilă ca Ikea, branduri internaționale de haine și produse alcoolice, plus multe altele au plecat din Rusia sau și-au restrâns activitățile. Visa și Mastercard au anunțat la rândul lor că se retrag din Rusia.

Mai mult, McDonald’s, Coca-Cola, Pepsi și Starbucks și-au suspendat parțial sau total activitățile. Gigantul energetic ExxonMobil și grupul aviatic Boeing s-au alăturat listei tot mai mari de companii care sancționează invazia Rusiei în Ucraina. Și alte mari companii petroliere, așa cum sunt BP, Shell și Equinor, au luat măsuri similare.

Citește mai multe pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase