Home » D:News » Universitatea București, prima la nivel național în topul QS World University Rankings by Subject

Universitatea București, prima la nivel național în topul QS World University Rankings by Subject

Universitatea București, prima la nivel național în topul QS World University Rankings by Subject
Sursa foto: Universitatea din București
Publicat: 09.04.2022

Conform clasamentului QS World University Rankings by Subject, realizat pe domenii fundamentale, pe baza rezultatelor din subdomeniile aferente, Universitatea din București figurează în trei dintre cele cinci domenii analizate, anunță instituția de învățământ.

Este vorba de Arte și Științe Umaniste, Științele Naturii și Inginerie și Tehnologie.

La ediția din 2022, rankingul evidențiază performanțele a 1.543 de universități.

Artele și Științele Umaniste poziționează Universitatea din București pe primul loc la nivel național și în intervalul 451-500 la nivel mondial, cu un scor general de 59 de puncte.

În cadrul acestui domeniu fundamental, topul realizat de Quacuarelly Symonds (QS) plasează Universitatea din București pe primul loc la nivel național în subdomeniile Lingvistică (în intervalul 201-250 la nivel mondial) și Limbi moderne (în intervalul 251-300 la nivel mondial). La nivel național, UB este singura universitate prezentă în subdomeniul Lingvistică.

Singura universitate din România prezentă în subdomeniul Lingvistică

De asemenea, Universitatea din București se situează pe prima poziție la nivel național (în intervalul 451-500 la nivel mondial) și în ceea ce privește domeniul fundamental al Științelor Naturii.

Rezultatul obținut se datorează atât subdomeniilor Chimie și Fizică și astronomie, care plasează Universitatea din București pe primul loc la nivel național, cât și subdomeniului Matematică, aflat pe a doua poziție la nivel național.

În ceea ce privește subdomeniul Fizică și astronomie, Universitatea din București este, la fel ca în cazul subdomeniului Lingvistică, singura universitate românească prezentă în topul realizat de Quacuarelly Symonds (QS). La nivel mondial, Fizica și astronomia poziționează Universitatea din București în intervalul 551-600.

Universitatea din București, prezentă în ierarhia mondială și în Informatică

Nu în ultimul rând, Universitatea din București este prezentă în ierarhia mondială și în subdomeniul Informatică și sisteme informaționale din cadrul domeniului Inginerie și Tehnologie, performanță remarcabilă având în vedere că acest domeniu este reprezentat doar de un singur program al UB, potrivit Mediafax.

Topul QS World University Rankings by Subject analizează performanțele universităților pe baza unor indicatori precum reputația academică, numărul de citări pentru lucrările publicate, reputația în rândul angajatorilor, impactul și calitatea lucrărilor publicate de cercetători și cadre didactice (h-index), dar și eficiența colaborărilor interinstituționale (IRN).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase