Home » D:News » Rusia, pierderi tot mai mari în războiul din Ucraina (DOCUMENTAR)

Rusia, pierderi tot mai mari în războiul din Ucraina (DOCUMENTAR)

Sursa foto: Profimedia
Publicat: 08.04.2022

Mai mult de 40 de zile de război și mii de echipamente de luptă distruse. Războiul din Ucraina continuă, iar pierderile ]nregistrate de Rusia cresc de la o zi la alta.

Portalul militar Oryx Spioenkopp a creat o listă a acestor pierderi ale armatei Kremlinului, însă aceasta conține doar tehnica de luptă. Concret, pe listă sunt doar vechiculele a căror pierdere este documentată video sau foto. În total, există 2.304 de vehicule, dintre care 1.207 au fost distruse, 41 au fost avariate, 234 abandonate şi 913 capturate.

Între pierderile Rusiei se află şi 410 tancuri de diverse modele. Dintre acestea 194 au fost distruse, 6 au fost serios avariate, 42 au fost abandonate, dar 168 au fost capturate. Cele mai multe, 243 de unităţi mai exact, sunt model T-72 în diverse variante construite.

T-72 este un tanc de luptă din a doua generaţie, proiectat şi fabricat, iniţial, în Uniunea Sovietică. Dezvoltat începând cu T-62 ca opțiune mai ieftină decât T-64, a fost exportat în peste 40 de țări și produs în peste 30.000 de unități, realizări care i-au conferit titlul de cel mai popular tanc din lume. Actualizat constant pe parcursul vieții sale operaționale, T-72 a văzut evoluând platforma originală pe care se baza. Printre cele mai cunoscute versiuni sunt: a doua generație de tancuri T-72A, introduse în Uniunea Sovietică în 1979, a treia generație de tancuri T-72B3 introduse în Rusia în 2010 și T-72B3M , ultima versiune în ordine cronologică, a cărei dezvoltare a fost finalizată în 2016. Armamentul principal al T-72 este arma 2A46M cu diametru neted de 125 mm , arma standard a tuturor MBT-urilor rusești contemporane. Este echipat cu un sistem de stabilizare, care permite tragerea în mișcare. Armamentul secundar include mitraliera coaxială și mitraliera antiaeriană. Rezervorul are și lansatoare de fum. Este pus în mişcare de un motor diesel de 840 de cai putere şi are o autonomie de 480 de kilometri.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase