Home » D:News » Planurile lui Putin. O nouă generație de nave și energie nucleară în spațiu

Planurile lui Putin. O nouă generație de nave și energie nucleară în spațiu

Planurile lui Putin. O nouă generație de nave și energie nucleară în spațiu
Vladimir Putin, Alexander Lukașenko și Dmitri Rogozin, în vizită la șantierul complexului de lansare Angara de la cosmodromul Vostochny. Credit: Profimedia
Publicat: 15.04.2022

Rusia va dezvolta o nouă generație de nave spațiale de transport și tehnologii pentru a produce energie nucleară în spațiu, a declarat președintele Vladimir Putin.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întâlniri cu Alexander Lukașenko, președintele statului Belarus, la cosmodromul Vostochny din Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Vladimir Putin a vorbit despre succesele sovietice în spațiu și a declarat că nicio sancțiune împotriva Rusiei nu ar putea opri progresul acesteia.

Putin a vorbit despre succesele sovietice în spațiu

El a mai spus că Rusia va lansa o sondă lunară, Luna-25, pe parcursul acestui an și că va aprofunda cooperarea cu Belarus în domeniul infrastructurii și tehnologiei spațiale.

Rusia va colabora cu Belarus la crearea unei infrastructuri care să garanteze accesul independent al celor două țări la spațiu, a explicat Putin, adăugând că a cerut agenției spațiale ruse, Roskosmos, să pregătească un cosmonaut din Belarus pentru a zbura cu o navă spațială rusă, relatează Mediafax.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase