Home » D:News » Peste 100 de absolvenți de la același liceu, diagnosticați cu forme rare de cancer

Peste 100 de absolvenți de la același liceu, diagnosticați cu forme rare de cancer

Peste 100 de absolvenți de la același liceu, diagnosticați cu forme rare de cancer
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 19.04.2022

Solul radioactiv ar fi cauzat apariția unor forme rare de cancer la peste 100 de oameni care au absolvit de la același liceu, inclusiv tumori cerebrale semnificative.

Un nou raport a arătat cum un bărbat din New Jersey, SUA a colectat poveștile a cel puțin 102 indivizi care au fost diagnosticați cu cancer după ce au urmat cursurile aceleiași școli în anii 1990, inclusiv bărbatul în cauză. Al Lupiano a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală rară și anormal de mare. Apoi, în anul 2021, soția și sora lui Lupiano au fost diagnosticate cu forme de cancer similar de rare în aceeași zi.

„Soția mea și cu mine am putea fi primul caz documentat de soți care au un cancer de aproximativ aceeași dimensiune și în aceeași regiune a creierului. Medicul nostru a spus că șansele sunt de una la un miliard”, a precizat Lupiano, citat de Futurism.

Ar fi putut avea loc o contaminare asupra școlii

Lupiano este, de asemenea, om de știință și susține că ar fi descoperit cauza atunci când oameni care nu mai trăiesc în zonă l-au contactat și i-au spus că și ei s-au îmbolnăvit, fiind vorba despre foști angajați, studenți și profesori de la liceul Colonia din Woodbridge, NJ.

Lupiano și-a dat seama că Centrala Middlesex Sampling, care importa minereu uranifer, se afla la o distanță de doar 30 de minute de liceu. Centrala a primit mai multe importuri de minereuri radioactive în anii 1940 și în 1967, anul în care a fost construit liceul Colonia. Presa americană a relatat că ar fi putut avea loc o contaminare asupra școlii pe calea vântului, ploii și chiar de la praful din timpul lucrărilor de construire.

Cazul amintește de „fetele radiu” din anii 1900

Consecințele devastatoare amintesc de „cazul fetelor radiu” din anii 1900. Inițial, compania pentru care lucrau femeile a negat că ar fi responsabilă, însă oasele angajatelor au început să se dezintegreze la propriu în corpul lor și să strălucească, după ce lucrătoarele au trebuit să cadrane cu material radioactiv.

Nu se știe deocamdată dacă a fost intentat vreun proces în instanță, însă ar fi bine ca centrala nucleară sau guvernul american să-și asume responsabilitatea pentru pacienții care au avut de suferit.

„Nici în cele mai negre coșmaruri nu mi-am imaginat că voi descoperi așa ceva. Viețile a 100 de oameni s-au schimbat pentru totdeauna. 100 de familii au primit vești teribile”, a mai spus Lupiano.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Lemnul dulce ar putea oferi potențiale tratamente pentru cancer

Peste jumătate dintre pacienții care au murit de cancer bronhopulmonar provin din localități cu poluare

Un nou tratament împotriva cancerului se bazează pe eliminarea reziduurilor celulare din organism

Top 10 cele mai mortale tipuri de cancer. De ce nu pot fi vindecate?

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase