Home » Știință » Lemnul dulce ar putea oferi potențiale tratamente pentru cancer

Lemnul dulce ar putea oferi potențiale tratamente pentru cancer

Publicat: 18.04.2022

Lemnul dulce este mai mult decât un desert pe care oamenii fie îl iubesc sau îl urăsc, acesta ar putea avea un rol în prevenirea sau tratarea anumitor tipuri de cancer, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Illinois, Chicago.

Gnanasekar Munirathinam și echipa sa de cercetare studiază substanțe derivate din planta de lemn dulce Glycyrrhiza glabra pentru a determina dacă acestea ar putea fi utilizate pentru a preveni sau opri creșterea cancerului de prostată. Munirathinam este profesor asociat la departamentul de științe biomedicale de la Colegiul de Medicină Rockford, scrie Eurek Alert.

O analiză a cercetării asupra perspectivelor moleculare a unei substanțe derivate din lemnul dulce numită glicirizin pentru prevenirea sau tratarea cancerului, efectuată de Dr. Munirathinam și cercetători studenți, sugerează că cercetările suplimentare ar putea duce la agenți specifici pentru uz clinic.

Studiul lor a fost publicat în revista Pharmacological Research.

Lemnul dulce ar putea fi cel mai nou aliat împotriva cancerului

„Privind la cercetările existente și la propriile noastre date, se pare că glicirizina și acidul gliciretinic derivat au un potențial mare ca agenți antiinflamatori și anti-cancer.

Este nevoie de mai multe cercetări cu privire la modul exact în care acestea ar putea fi utilizate cel mai bine pentru a dezvolta terapii, dar aceasta pare a fi o direcție promițătoare pentru cercetarea cancerului”, a spus Munirathinam.

Efectele adverse ale consumului de lemn dulce în exces

Ar trebui ca toată lumea să mănânce o grămadă de lemn dulce? Probabil că nu, deoarece poate afecta tensiunea arterială, poate interacționa cu anumite medicamente și poate provoca efecte adverse grave, inclusiv moartea, atunci când este utilizat în exces.

Însă o recompensă dulce ocazională cu dulciuri sau ceai de lemn dulce pot fi opțiuni mai bune până când mai multe studii pot arăta cum să valorificăm cel mai bine beneficiile plantei.

„Au fost efectuate foarte puține studii clinice pe oameni. Sperăm că cercetările noastre asupra celulelor cancerului de prostată vor avansa știința până la punctul în care terapiile pot fi transformate pentru a ajuta la prevenirea sau chiar vindecarea cancerului de prostată și a altor tipuri de cancer”, a spus Munirathinam.

Vă recomandăm să citiți și:

Inteligența Artificială analizează experiențele consumatorilor de droguri

Tehnologia de „citire a gândurilor” poate decoda imaginile din minte. Cum funcționează?

Vești bune pentru iubitorii de cafea. Consumul zilnic poate fi benefic pentru inimă

Cea mai bună băutură pentru a preveni efectele îmbătrânirii, potrivit unui nou studiu

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase