Home » D:News » Varianta Omicron BA.2 a reprezentat peste 90% din cazurile COVID-19 din SUA

Varianta Omicron BA.2 a reprezentat peste 90% din cazurile COVID-19 din SUA

Varianta Omicron BA.2 a reprezentat peste 90% din cazurile COVID-19 din SUA
Foto: Shutterstock
Publicat: 22.04.2022

Subvarianta BA.2 a Omicron reprezintă peste 90% din cazurile de infectare cu coronavirus din Statele Unite ale Americii la data de 16 aprilie, au declarat recent reprezentanții Centrului american pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

Numărul total de cazuri a scăzut brusc la nivel național după ce a atins niveluri record în ianuarie. Totuși, cazurile de infectare cu COVID-19 au fost în creștere în ultimele săptămâni, în special în statele din nord-est, precum New York și Connecticut, anunță Reuters.

O reapariție a cazurilor de COVID-19 în unele părți din Asia și Europa a generat îngrijorări că un alt val ar putea urma în SUA, așa cum s-a întâmplat în prima parte a pandemiei.

Ce au arătat estimările CDC?

Media pe șapte zile a cazurilor de COVID-19 din SUA a fost de 34.972 la 16 aprilie, în creștere cu 23,4% față de săptămâna precedentă.

BA.2 a reprezentat 74,4% din variantele din țară în săptămâna care s-a încheiat la 16 aprilie, în timp ce BA.2.12.1 a reprezentat 19%, potrivit estimărilor CDC.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase