Home » D:News » Rusia susține că a capturat Mariupol. Un oficial european a spus că „va fi mai rău ca la Bucea”

Rusia susține că a capturat Mariupol. Un oficial european a spus că „va fi mai rău ca la Bucea”

Rusia susține că a capturat Mariupol. Un oficial european a spus că „va fi mai rău ca la Bucea”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 21.04.2022

Rusia susține că a capturat orașul sudic Mariupol, cu excepția combinatului Azovstal, acolo unde 2.000 de luptători ucraineni continuă să opună rezistență forțelor ruse. Președintele Vladimir Putin a ordonat ca fabrica să fie asediată, însă a anulat planurile câteva zile mai târziu.

Recent, un oficial european, care a dorit să-și păstreze anonimatul, afirma că „Mariupol ar putea să cadă în câteva zile”. „Teama mea este că va fi mai rău ca la Bucea”, a precizat oficialul citat de Reuters.

Orașul ucrainean asediat Mariupol ar putea fi cucerit de forțele rusești „în câteva zile”, spunea oficialul european.

Oficialul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a declarat că Mariupol ar putea suferi mai mult decât orașul Bucea, acolo unde trupele ruse au fost acuzate de atrocități, potrivit Reuters.

„Ne așteptăm la o distrugere completă a orașului și la multe victime civile”

„La sfârșitul zilei, ne așteptăm la o distrugere completă a orașului și la multe victime civile în Mariupol. Teama mea este că va fi mai rău decât la Bucea. Iar până pe 9 mai, Putin ar putea declara că a eliberat orașul Mariupol. Deci, cred că Mariupol va fi controlat în zilele următoare”, a spus oficialul.

Autoritățile din Mariupol spun că mii de oameni au fost uciși în oraș. Rusia le-a dat ultimatum apărătorilor ucraineni aflați într-o oțelărie să se predea. Se pare că trupele ucrainene au ignorat ultimatumul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase