Home » D:News » Cum putem reduce dependența de gazul rusesc? Îndemnul Agenției Internaționale a Energiei

Cum putem reduce dependența de gazul rusesc? Îndemnul Agenției Internaționale a Energiei

Publicat: 24.04.2022
Cum putem reduce dependența de gazul rusesc? Îndemnul Agenției Internaționale a Energiei
Sursa foto: Pixabay

Lucrați de acasă și reduceți căldura pentru a reduce dependența de combustibilul rusesc și, astfel, veți putea ajuta Ucraina – acesta este îndemnul Agenției Internaționale a Energiei (AIE) și al Comisiei Europene.

AIE și Comisia Europeană au prezentat o serie de sfaturi de economisire a energiei pentru a-i încuraja pe cetățenii UE să își reducă facturile la energie și dependența de combustibilul rusesc.

Într-un comunicat de presă transmis joi, directorul executiv al AIE, dr. Fatih Birol, a declarat că „utilizarea unei cantități mai mici de energie este o modalitate concretă de a ajuta poporul ucrainean și de a ne ajuta pe noi înșine”.

Care sunt măsurile recomandate?

Birol a adăugat că măsurile sugerate pot „reduce fluxul de bani către armata Rusiei și ne pot ajuta să ne punem pe calea unei planete mai curate și mai durabile”, scrie CNN.

Printre măsurile recomandate se numără: reducerea încălzirii, utilizarea mai puțin a aerului condiționat, lucrul de acasă și călătoria cu mijloacele de transport în comun atunci când este posibil. De asemenea, se precizează că guvernele ar putea oferi „stimulente financiare” prin reducerea tarifelor de călătorie și prin sprijinirea instalării de panouri solare.

Potrivit comunicatului de presă, dacă aceste acțiuni ar fi susținute de toți cetățenii Uniunii Europene, atunci „s-ar economisi suficient petrol pentru a umple 120 de super tancuri și suficient gaz natural pentru a încălzi aproape 20 de milioane de locuințe”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase