Home » D:News » Uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, „atacată continuu” de forțele ruse

Uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, „atacată continuu” de forțele ruse

Uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, „atacată continuu” de forțele ruse
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 24.04.2022

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat duminică că forțele ruse au „atacat continuu” uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, încercuită.

„Paștele ortodox 2022. Dar chiar acum, RF (Federația Rusă) atacă continuu Azovstal din Mariupol”, a declarat el pe Twitter. „Locul unde se află civilii și militarii noștri este bombardat cu bombe aeriene grele și artilerie. RF acumulează forțe și echipamente pentru asalt. Cine a dat ordinul „să nu atace”?”.

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat la începutul acestei săptămâni că forțele ruse au obținut „eliberarea” Mariupol, dar a ordonat forțelor sale să se oprească înainte de a cuceri uzina Azovstal, ultimul bastion major al apărării ucrainene din oraș, scrie Reuters.

Una dintre ultimele rezistențe semnificative ale forțelor ucrainene

„RF ar trebui să se gândească la rămășițele reputației sale”, a declarat Podolyak, îndemnând Rusia să anunțe un armistițiu de Paște în Mariupol, să deschidă un coridor umanitar pentru evacuarea civililor și să convină asupra unei „runde speciale de negocieri” pentru schimbul de forțe militare încercuite în oraș.

În timp ce barajul de la Mariupol continuă, vasta uzină siderurgică Azovstal din oraș a devenit una dintre ultimele rezistențe semnificative ale forțelor ucrainene.

Complexul industrial adăpostește sute de soldați și civili – iar proviziile sunt pe sfârșite.

Joi, vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a declarat că acolo se află „aproximativ 1.000 de civili și 500 de militari răniți”.

Iuriy Ryzhenkov, directorul general al companiei care deține uzina, a declarat joi pentru CNN că situația de acolo este „aproape de o catastrofă”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase