Home » D:News » Producţia de petrol a Rusiei a început să scadă semnificativ

Producţia de petrol a Rusiei a început să scadă semnificativ

Publicat: 28.04.2022
Producţia de petrol a Rusiei a început să scadă semnificativ
Sursa foto: Shutterstock

Producţia de petrol a Rusiei a început să scadă semnificativ. Moscova pompează cu aproape 10% mai puţin petrol comparativ cu perioada dinaintea războiului.

Rusia a început să pompeze cu aproape 10% mai puţin petrol comparativ cu perioada dinaintea invaziei, potrivit imaginilor din satelit care măsoară arderea gazelor din câmpurile petroliere ruseşti, scrie Business Insider, citat de ZF.

Producţia de petrol din Rusia a scăzut în medie la 10,1 milioane de barili pe zi, de la cele 11 respectiv 11,1 milioane produse în martie şi februarie, potrivit datelor companiei de analiză OilX, citate de Insider. Diferenţa dintre februarie şi aprilie reprezintă o scădere de 9%.

Rusia pompează o cantitate mai mică de petrol decât în lunile precedente

OilX foloseşte imagini oferite de sateliţii NASA pentru a urmări cantitatea de lumină emisă de platformele petroliere în timp ce acestea ard excesul de gaz natural. Emisiile de lumină mai scăzute indică faptul că Rusia pompează o cantitate mai mică de petrol decât în lunile precedente.

SUA au interzis importurile ruseşti de energie din cauza războiului generat de Moscova în Ucraina. Uniunea Europeană, care se bazează în mare măsură pe petrol şi gaze ruseşti, nu a făcut acelaşi lucru, deşi mai multe ţări, inclusiv Germania, principala economie a UE, s-au angajat să elimine utilizarea energiei ruseşti.

Producţia de petrol din Rusia a fost cea mai scăzută din septembrie 2020, a declarat OilX. Dacă producţia de petrol din Rusia continuă să scadă la ritmul actual, producţia medie pentru luna aprilie va fi de aproximativ 10 milioane de barili pe zi, potrivit declaraţiilor OilX, scrie Mediafax.

Exporturile ruseşti de petrol au scăzut cu 25% în ultima perioadă

Exporturile ruseşti de petrol au scăzut cu 25% în ultima perioadă, veniturile din transporturile de ţiţei scăzând, la rândul lor, de la 240 de milioane de dolari, la 181 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg, care a citat cifrele oferite de OilX.

Oleg Ustenko, principalul consilier economic al preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru The Observer, că Ucraina va urmări în judecată comercianţii de petrol şi gaze ruseşti.

Anul trecut, Rusia a furnizat aproximativ o treime din gazele naturale ale UE şi Regatului Unit, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie. Comisia Europeană a propus reducerea cererii UE de gaz rusesc cu două treimi înainte de sfârşitul anului 2022.

Wall Street Journal a raportat săptămâna trecută că Rusia exportă din ce în ce mai mult petrol cu ​​eticheta „destinaţie necunoscută”, ascunzând originea petrolului pentru cumpărătorii care doresc să continue să facă afaceri cu Moscova.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase